Tai puikus užkandis, o tokius skumbrės suktinukus gaminu tik vasarą, nes česnakų ūgliai įeina į įdarą. Skoniui, spalvai ir aromatui užtikrinti užtenka nedidelio pluošto. Receptą lengva paruošti ir jis tikrai skanus. Išbandykite!
Produktai Skumbrės suktinukas su keptais svogūnais ir česnakų ūgliais
Šviežia skumbrė – 2 vienetai.
Česnakų ūgliai – 150 g
Svogūnai – 2 vnt.
Augalinis aliejus – 2-3 šaukštai.
Želatina – 1 šaukštelis.
Druska – 1 šaukštelis.
Cukraus – 1/2 šaukštelio.
Maltų juodųjų pipirų – 1/2 šaukštelio.
Skumbrės suktinukas su keptais svogūnais ir česnakų ūgliais vaizdo įrašo receptas
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasSkumbrė skumbrė su keptais svogūnais ir česnakų ūgliais
Recepto nuotrauka: Suvyniota skumbrė su keptais svogūnais ir česnakų ūgliais – 1 etapas
Skumbrę atšildau lėtai – palieku šaldytuve per naktį.
Recepto nuotrauka: Skumbrės suktinukas su keptais svogūnais ir česnakų ūgliais – 2 etapas
Nuplaukite ir išvalykite skumbres. Nuimkite galvą, uodegą ir pelekus.
Recepto nuotrauka: Skumbrės suktinukas su keptais svogūnais ir česnakų ūgliais – 3 etapas
Atsargiai pjaukite, stengdamiesi nepažeisti nugarėlės, kad gautųsi „knyga”.
Recepto nuotrauka: Skumbrės suktinukas su keptais svogūnais ir česnakų ūgliais – 4 etapas
Žuvį išskleiskite ant lentos, išimkite nugarkaulį ir išskobkite kaulus.
Recepto nuotrauka: Skumbrės suktinukas su keptais svogūnais ir česnakų ūgliais – 5 etapas
Supjaustykite svogūną stambiais griežinėliais ir pakepinkite truputį aliejaus.
Recepto nuotrauka: Skumbrės suktinukas su keptais svogūnais ir česnakų ūgliais – 6 etapas
Tuo tarpu česnako ūglius sumalkite per mėsmalę.
Recepto nuotrauka: Skumbrės suktinukas su keptais svogūnais ir česnakų ūgliais – 7 žingsnis
Kai tik svogūnas taps auksinis, sudėkite česnako ūglius, pagardinkite druska, gerai išmaišykite, kelias minutes pakaitinkite ir atvėsinkite.

Recepto nuotrauka: Skumbrės suktinukas su keptais svogūnais ir česnakų ūgliais – 8 etapas
Sumaišykite pipirus, cukrų ir druską.
Recepto nuotrauka: Suvyniota skumbrė su keptais svogūnais ir česnakų ūgliais – 9 etapas
Skumbrę išdėliokite ant folijos (šiek tiek užlenkdami). Pabarstykite druskos, cukraus ir pipirų mišiniu.
Ant žuvies sudėkite visą įdarą ir ant viršaus pabarstykite želatiną – tolygiai paskirstykite.
Recepto nuotrauka: Skumbrės suktinukas su keptais svogūnais ir česnakų ūgliais – 10 etapas
Naudodami maistinę plėvelę tvirtai apvyniokite ritinį.
Recepto nuotrauka: Skumbrės suktinukas su keptais svogūnais ir česnakų ūgliais – 11 etapas
Suktinukams ir dešrų tinkleliui naudojau kolageno foliją (anksčiau pakako kelių sluoksnių paprastos maistinės folijos). Sudėkite vyniotinį į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir virkite 20 minučių nuo užvirimo.
Recepto nuotrauka: Skumbrės suktinukas su keptais svogūnais ir česnakų ūgliais – 12 etapas
Paruoštą skumbrės suktinuką su svogūnų ir česnakų ūgliais palikite gerai atvėsti, iš pradžių ant stalo, o paskui šaldytuve. Tada jis tampa tirštas ir gerai pjaustosi. Skanu!