Žuvies filė kotletai su avižiniais dribsniais

Pagal šį receptą – su žolelėmis ir avižiniais dribsniais – galite pasigaminti labai sveiką ir skanų žuvies kotletą.

Produktai Žuvies filė kotletai su avižiniais dribsniais

Ingredientai (2 porcijoms)
Žuvies filė – 300 g
Avižiniai dribsniai – 2 valgomieji šaukštai
Švieži krapai – 10 g
Svogūnas – 1 sp.
Majonezas – 1 valgomasis šaukštas.
Vištienos kiaušinis – 1 vnt.
Žuvies prieskonių – 0,5 šaukštelio.
Druska – pagal skonį
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Duonos trupiniai – 3 šaukštai.
Augalinis aliejus kepimui – 150 ml
Žuvies filė kotletai su avižiniais dribsniais, žingsnis po žingsnio nuotraukų receptas
Recepto nuotrauka: Žuvies filė kotletai su avižiniais dribsniais – 1 žingsnis.
Paruoškite visus žuvies kotletams skirtus ingredientus.
Galite naudoti bet kokią sūriųjų žuvų filė (menkės, pangasijos, jūrų liežuvio ir kt.).

Recepto nuotrauka: Žuvies filė kotletai su avižiniais dribsniais – 2 žingsnis
Kaip paruošti žuvies filė kotletus su avižiniais dribsniais:

Žuvies filė supjaustykite gabalėliais. Svogūną nulupkite ir perpjaukite per pusę.

Recepto nuotrauka: Žuvies filė kotletai su avižiniais dribsniais – 3 etapas.
Virtuviniame kombaine sumalkite žuvies filė ir svogūną.
(Taip pat galite juos sumalti mėsmale).

Recepto nuotrauka: Žuvies filė kotletai su avižiniais dribsniais – 4 žingsnis
Maltą žuvį sudėkite į dubenį. Įberkite druskos, pipirų, žuvies prieskonių.

Recepto nuotrauka: Žuvies filė kotletai su avižiniais dribsniais – 5 etapas.
Įdėkite kiaušinį, majonezą ir smulkiai supjaustytus krapus.

Recepto nuotrauka: Žuvies filė kotletai su avižiniais dribsniais – 6 etapas.
Įmaišykite avižinius dribsnius. Maltos žuvies mišinį gerai išmaišykite. Palikite įdarą šiek tiek pastovėti, kad avižiniai dribsniai suminkštėtų ir įdaras taptų tirštesnis.

Recepto nuotrauka: Žuvies filė kotletai su avižiniais dribsniais – 7 etapas
Iš maltos žuvies kotletų suformuokite bet kokią formą. Kiekvieną kotletą apvoliokite džiūvėsėliuose.

Recepto nuotrauka: Žuvies filė kotletai su avižiniais dribsniais – 8 žingsnis
Žuvies kotletus galima iš dalies užšaldyti ir naudoti ateityje. Likusius žuvies kotletus kepkite keptuvėje su įkaitintu augaliniu aliejumi po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės arba keptuvėje – 5 minutes 180 laipsnių temperatūroje.

Recepto nuotrauka: Žuvies kotletai su avižiniais dribsniais – 9 žingsnis
Paruošti žuvies kotletai su avižiniais dribsniais patiekiami kaip karštas užkandis su padažais arba kaip pagrindinis patiekalas su ryžių ar daržovių salotų garnyru.
Gero apetito!

Parašykite komentarą