Skumbrė su harisa ir laimu

Skumbrė yra skani ir sveika – tai riebi, gražios išvaizdos žuvis be kaulų. Šiame recepte skumbrė kepama su harisa – aštriu, tirštu aitriųjų paprikų padažu su kalendromis, zira, česnakais ir alyvuogių aliejumi.

Produktai Skumbrė su harisa ir laimu

Ingredientai (4 porcijoms)
Vidutinio dydžio skumbrės – 4 vienetai.
„Harissa” pasta – 3-4 šaukšteliai.
Alyvuogių aliejaus – 1 ½ t. l.
Keturiomis dalimis supjaustytos citrinos – 2 vnt.
Bulvės (geriausia jaunos) – 1 kg.
Smulkiai supjaustytos kalendros.

1.Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Paruoštą skumbrę sudėkite į kepimo skardą. Sumaišykite harisą su puse alyvuogių aliejaus ir teptuku patepkite žuvies išorę ir vidų. Aplink žuvį sudėkite laimo griežinėlius ir bulves, sumaišytas su likusiu alyvuogių aliejumi.

2.Kepkite orkaitėje 20-30 minučių (jei bulvės yra jaunos, žuvis taip pat bus paruošta iki šio laiko). Pabarstykite patiekalą smulkintomis kalendromis. Patiekite su salotų lapais. Gero apetito!

Parašykite komentarą