Žuvys ir žuvys zrazy

Pietums rekomenduoju bulvių raviolius su žuvimi.

Produktai Žuvys ir žuvys zrazy

Ingredientai (6 porcijoms)
Bulvės – 1 kg
Žuvies filė – 0,5 kg
Svogūnai – 2 vnt.
Miltai – 3-4 šaukštai.
Druska – pagal skonį
Pipirai – pagal skonį
Cukrus – 1 šaukštelis.
Augalinis aliejus – kepimui

Kaip gaminti bulvių raviolius su žuvimi:

1. Nuplaukite bulves ir virkite, kol suminkštės. Atvėsinkite ir nulupkite. Perdėkite juos per mėsmalę.

2. Žuvį išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės, atvėsinkite ir supjaustykite gabalėliais. Sumalkite blenderiu.

3 Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną.

4. Įkaitinkite keptuvę, supilkite aliejų. Kepkite svogūną ant vidutinės ugnies maišydami, kol jis taps auksinis.

5. Sumaišykite žuvį ir kepintus svogūnus, pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite. Išmaišykite, kad susijungtų.

6. Dar kartą sutrinkite bulves, įberkite druskos, cukraus, pipirų ir miltų. Gerai išmaišykite.

7. Vandeniu sudrėkintomis rankomis paimkite 1,5 valgomojo šaukšto bulvių tešlos ir suformuokite 1 cm storio blyną.

8. Ant bulvinio blyno dėkite 1 šaukštelį žuvies įdaro ir suformuokite paplotėlį.

9. Įkaitinkite keptuvę su maždaug 2 valgomaisiais šaukštais augalinio aliejaus. Bulvinius žuvų pyragėlius apvoliokite miltuose ir dėkite į keptuvę.

10. Kepkite zrazy ant vidutinės ugnies apie 5 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps traškūs.

11. Bulvių zrazy patiekite šiltą.

Gero apetito!

Parašykite komentarą