Žuvis vyne su citrina ir petražolėmis

Nesudėtingas žuvies vyne receptas. Tai ne tik kepta jūros žuvis, bet ir pagaminta aromatingame padaže, kuris patiekalui suteikia išskirtinumo.

Produktai Žuvis vyne su citrina ir petražolėmis

Ingredientai (4 porcijoms)
Jūrų žuvies filė (jūros otų) be kaulų, su oda – 650-700 g (4 gabalai po maždaug 170 g)
Baltasis vynas (Riesling) – 250 ml (1 stiklinė)
1 citrinos sultys (apie 100 ml)
Alyvuogių aliejus (pirmojo šalto spaudimo) – 100 ml (apie 5-6 šaukštai)
Žuvies kepimo miltai – apie 100 g (2-3 valgomieji šaukštai)
Sviestas – 20 g (1 valgomasis šaukštas)
Petražolės (susmulkintos) – apie 10 g (2 šaukštai)

Kaip paruošti žuvį su citrina ir baltuoju vynu:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Įkaitinkite alyvuogių aliejų karščiui atsparioje (orkaitėje) keptuvėje ant vidutinės ugnies.

Žuvį šiek tiek pasūdykite, odoje padarykite skersinius įpjovimus ir apvoliokite miltuose (miltų perteklių nusikratykite).

Žuvį kepkite įkaitintoje keptuvėje apie 2 minutes iš abiejų pusių (pirmiausia oda).

3. Supilkite vyną, citrinos sultis ir sviestą. Virkite 2 minutes. Pagal skonį pagardinkite druska.

4. Pašaukite žuvies keptuvę į orkaitę 3-4 minutėms.

5. Išimkite iš orkaitės, vėl užvirkite ant kaitlentės ir 3 minutes virkite žuvį vyne ant vidutinės ugnies. Įdėkite petražolių.

6. Žuvį patiekite su daržovėmis (pvz., jaunomis bulvėmis ir šparaginėmis pupelėmis). Apšlakstykite padažu.

Gero apetito!

Parašykite komentarą