Menkės filė, kepta alaus padaže su kaparėliais ir svogūnais.
Produktai Žuvis, kepta su kaparėliais
Ingredientai (4 porcijoms)
Kirmėlių filė – 4 vienetai.
Šviesus alus arba baltasis sausas vynas – 300 g
Kaparėliai (nuplauti) – 1-2 šaukštai.
Sviestas – 50 g.
Porai (smulkiai supjaustyti) – 2 vnt.
Miltai – 25 g
Garstyčios – 1 šaukštelis (nebūtina)
Druska – pagal skonį
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Puplaiškiai, laiškiniai česnakai arba petražolės (susmulkintos)
Žuvis, kepta su kaparėliais, žingsnis po žingsnio nuotraukų receptas
Recepto nuotrauka: Žuvis, kepta su kaparėliais – 1 žingsnis.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Filė nuplaukite ir nusausinkite ant virtuvinio popieriaus. Iš visų pusių pasūdykite ir papipirinkite ir atidėkite į šalį.
2. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite sviestą, suberkite porus ir kepkite apie 3 minutes. Pabarstykite svogūnus miltais ir maišydami kepkite apie 2 minutes.
Recepto nuotrauka: Žuvis, kepta su kaparėliais – 2 žingsnis.
3. Į keptuvę įpilkite garstyčių. Tada palaipsniui supilkite alų arba vyną. Maišykite, kol padažas sutirštės, apie 5 minutes, tada pagardinkite druska ir pipirais. Padažą supilkite į karščiui atsparų indą ir išlyginkite jo dugną.
Recepto nuotrauka: Žuvis, kepta su kaparėliais – 3 žingsnis.
4. Sudėkite filė į padažą ir pabarstykite kaparėliais.
5. Uždenkite folija ir pašaukite į orkaitę 30 minučių, kol žuvis iškeps.
6. Prieš patiekdami žuvį pabarstykite žolelėmis ir patiekite su citrinos griežinėliais.