Žuvis, kepta su daržovėmis ir grybais

Pagrindiniai šio gardaus troškinio ingredientai – daržovės, grybai ir žuvis.

Produktai Žuvis, kepta su daržovėmis ir grybais

Ingredientai (4 porcijoms)
Bulvės (nuluptos ir supjaustytos griežinėliais) – 450 g.
Alyvuogių aliejus – 30 g (2 šaukštai)
Raudonasis svogūnas (smulkiai supjaustytas) – 1 vnt.
Česnakas (susmulkintas) – 1 skiltelė
Raudonoji paprika (nulupta ir smulkiai supjaustyta) – 1 vnt.
Geltonoji paprika (nulupta ir smulkiai supjaustyta) – 1 vnt.
Grybai (griežinėliais) – 230 g.
Nulupti konservuoti pomidorai (smulkiai supjaustyti) – 400 g.
Baltasis sausas vynas – 150 g (2/3 puodelio)
Menkės filė be kaulų (supjaustyta 2 cm gabalėliais) – 450 g.
Juodosios alyvuogės be kauliukų (supjaustytos griežinėliais) – 50 g.
Šviežias bazilikas (smulkiai supjaustytas) – 15 g
Šviežias raudonėlis (smulkiai supjaustytas) – 15 g
Druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Cukinija patiekimui (nebūtina)
Aliejus skardai sutepti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Bulves virkite 4 minutes lengvai pasūdytame vandenyje. Bulves nuplaukite sietelyje, leiskite vandeniui nutekėti, tada perkelkite atgal į keptuvę, įpilkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus, išmaišykite ir atidėkite į šalį.

2. Įkaitinkite likusį alyvuogių aliejų didelėje sunkioje keptuvėje, supilkite raudonąjį svogūną, česnaką ir visas paprikas ir maišydami kepkite apie 5 minutes.

3. Tada į keptuvę sudėkite grybus ir pomidorus, supilkite vyną ir maišydami virkite kelias minutes. Į keptuvę su daržovėmis sudėkite žuvies gabalėlius, alyvuoges, žoleles ir prieskonius.

4. Didelį orkaitei atsparų indą lengvai patepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite į jį keptuvės turinį, tada ant viršaus sudėkite bulvių griežinėlius.

5. Dėkite keptuvę į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 45 minutes, kol žuvis iškeps, o bulvės taps traškios.

Patiekite su cukinija (nebūtina).

Parašykite komentarą