Žuvis, kepta su bulvėmis ir morkomis (puoduose)

Su bulvėmis, svogūnais ir morkomis kepta žuvis – skanus patiekalas. Bulvės, daržovės ir žuvis būna minkštos ir sultingos. Virtas ir patiekiamas puoduose, taip pat su rauginta grietinės ir sūrio plutele, šis žuvies patiekalas tampa itin apetitiškas.

Produktai Žuvis, kepta su bulvėmis ir morkomis (puoduose)

Ingredientai (4 porcijoms)
Pangasijus (filė) – 500-600 g
Bulvės – 600-700 g
Svogūnai – 120 g
Morkos – 100 g
Kietasis sūris – 100 g
Grietinė – 130 g
Sviestas – 50 g
Žuvies prieskoniai – 1 šaukštelis.
Druska – pagal skonį
Maltų pipirų – pagal skonį
Žuvis, kepta su bulvėmis ir morkomis (puoduose)
Recepto nuotrauka: Žuvis, kepta su bulvėmis ir morkomis (puoduose) – 1 žingsnis.
Paruoškite maisto produktus.


Mano žuvies prieskonių sudėtyje yra baltųjų pipirų, česnakų, rozmarinų, mairūnų, ciberžolės ir imbiero.

Recepto nuotrauka: Žuvis, kepta su bulvėmis ir morkomis (puoduose) – 2 etapas
Žuvį nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Recepto nuotrauka: Žuvis, kepta su bulvėmis ir morkomis (puoduose) – 3 etapas
Sudėkite žuvį į dubenį, pabarstykite prieskoniais, juodaisiais pipirais ir 1 žiupsneliu druskos. Maišykite.

Recepto nuotrauka: Žuvis, kepta su bulvėmis ir morkomis (puoduose) – 4 etapas
Bulves nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.

Recepto nuotrauka: Žuvis, kepta su bulvėmis ir morkomis (puoduose) – 5 žingsnis
Nulupkite svogūną ir morką. Svogūnus supjaustykite kubeliais, morkas – julieno juostelėmis.

Recepto nuotrauka: Žuvis, kepta su bulvėmis ir morkomis (puoduose) – 6 etapas
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Supjaustykite sviesto gabalėlį į tris dalis.

Recepto nuotrauka: Žuvis, kepta su bulvėmis ir morkomis (puoduose) – 7 etapas
Sūrį sumaišykite su grietine.

Recepto nuotrauka: Žuvis, kepta su bulvėmis ir morkomis (puoduose) – 8 etapas
Paruoškite puodus kepimui. Naudoju tris 500 ml talpos puodelius.
Pirmiausia sudėkite bulves į puodus. Įdėkite gabalėlį sviesto.

Recepto nuotrauka: Žuvis, kepta su bulvėmis ir morkomis (puoduose) – 9 etapas
Ant bulvių paskleiskite svogūnus.

Recepto nuotrauka: Žuvis su bulvėmis ir morkomis (puoduose) – 10 etapas
Kitas sluoksnis – žuvies filė.

Recepto nuotrauka: Žuvis su bulvėmis ir morkomis (puodai) – 11 žingsnis
Tada į puodus sudėkite morkas.
Tada įberkite druskos ir pipirų.

Recepto nuotrauka: Žuvis su bulvėmis ir morkomis (puodynės) – 12 žingsnis
Į kiekvieną puodą įpilkite po 50 ml vandens.

Recepto nuotrauka: Žuvis su bulvėmis ir morkomis (puodai) – žingsnis Nr. 13
Tada į kiekvieną puodą sudėkite po 1/3 sūrio ir grietinės mišinio.

Recepto nuotrauka: Žuvis su bulvėmis ir morkomis (puodai) – 14 žingsnis
Uždenkite puodus dangčiais (arba folija) ir sudėkite ant kepimo skardos. Dėkite į šaltą orkaitę. Nustatykite 180 laipsnių temperatūrą ir kepkite žuvį bei bulves 45 minutes. Tada nuimkite dangčius, įjunkite konvekcinį režimą ir dar 10-15 minučių kepkite žuvį su daržovėmis.

Recepto nuotrauka: Žuvis, kepta su bulvėmis ir morkomis (puoduose) – 15 etapas
Po kurio laiko išimkite puodus iš orkaitės ir leiskite patiekalui šiek tiek atvėsti.

Recepto nuotrauka: Žuvis, kepta su bulvėmis ir morkomis (puoduose) – 16 žingsnis
Žuvį ir bulves patiekite tiesiai puode.

Recepto nuotrauka: Žuvis, kepta su bulvėmis ir morkomis (puoduose) – 17 etapas
Arba sudėkite į lėkštes ir patiekite.

Gero apetito!

Parašykite komentarą