Sultingas ir aromatingas patiekalas „du viename”. Lengvai paruošiamas, labai skanus net ir šaltas!
Produktai Žuvis ir pupelės pomidorų padaže
Baltosios žuvies filė (menkė, polakas, jūros lydekos, jūrų liežuvis) – 700 g
Konservuotos baltosios pupelės (savo sultyse) – 2 skardinės
Saldžioji paprika – 1 vnt.
Svogūnas (didelis) – 1 vnt.
Pomidorų pasta – 2 šaukštai
Augalinis aliejus – 4 šaukštai.
Kvietiniai miltai (duonai kepti) – 4 valgomieji šaukštai.
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Druska – pagal skonį
Petražolių žolelės – pagal skonį
Krapų žolelės – pagal skonį
Vanduo – 150 ml
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasŽuvis, kepta su pupelėmis pomidorų padaže
Recepto nuotrauka: Žuvis, kepta su pupelėmis pomidorų padaže – 1 žingsnis.
1. Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite porcijomis.
2. Žuvį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir palikite maždaug pusvalandžiui.
3. Žuvį pamirkykite miltuose ir apkepkite iš abiejų pusių su 2 valgomaisiais šaukštais augalinio aliejaus, kol taps traški.

4. Nusausinkite pupeles.
5. Nulupkite, nuplaukite ir ketvirčiais supjaustykite svogūną. Nuplaukite paprikas, išimkite sėklas ir supjaustykite julieno juostelėmis.
6. Likusiame aliejuje pakepinkite smulkintą svogūną. Sudėkite pipirus ir pakepinkite, kol suminkštės.
Recepto nuotrauka: Žuvis, kepta su pupelėmis pomidorų padaže – 2 žingsnis.
7. Į kepintas daržoves sudėkite vandeniu atskiestas pupeles ir pomidorų pastą.
8. Pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite, kad susimaišytų. Troškinkite 10 minučių.
Tuo tarpu įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Recepto nuotrauka: Žuvis ir pupelės pomidorų padaže – 3 žingsnis
9. Į kepimo formą sudėkite troškintas daržoves.
10. Ant viršaus uždėkite keptą žuvį, sandariai uždenkite folija ir 30 minučių pašaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę.
Recepto nuotrauka: Žuvis ir pupelės pomidorų padaže – 4 žingsnis.
11. Paruoštą patiekalą pabarstykite smulkintais žalumynais.
Gero apetito!