Kepta žuvis ir krevetės, receptas grietinėlės padaže. Patiekalo paviršiuje susiformuoja sūri, auksinė plutelė.
Produktai Žuvis ir krevetės grietinėlės padaže
Ingredientai (4 porcijoms)
Lašišos, upėtakio arba menkės filė – 400 g
Didelės krevetės (nuluptos) – 200 g
Žuvies sultinys – 1 l
Sviestas – 100 g
Miltai – 50 g
Baltasis sausas vynas – 100 g
Grietinėlė maistui – 100 g
Kietasis sūris (tarkuotas) – 120 g
Šviežios petražolės (susmulkintos) – 45 g (3 šaukštai)
Druska – pagal skonį
maltų baltųjų pipirų – pagal skonį
Kaimiška duona patiekimui (nebūtina)
Aliejus formoms sutepti
Kaip paruošti keptą žuvį su krevetėmis:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. 1,2 litro talpos skardą (arba kelias sriubos skardas) ištepkite aliejumi.
2. Žuvies filė supjaustykite kubeliais.
3. Dideliame puode užvirinkite žuvies sultinį, įmaišykite žuvies sultinį, sumažinkite ugnį ir virkite 2 minutes (nepervirkite).
4 Išimkite žuvį iš keptuvės dantytu šaukštu ir sudėkite ją į paruoštą indą. Žuvį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir uždenkite, kad žuvis būtų šilta.
5. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite sviestą. Į keptuvę supilkite miltus, išmaišykite ir virkite apie 2 minutes.
6. Maišydami įpilkite į keptuvę 2 puodelius žuvies sultinio. Į keptuvę supilkite vyną, maišydami virkite apie 3 minutes, tada supilkite grietinėlę. Pagardinkite druska ir pipirais ir virkite apie 1 minutę.
7. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir sudėkite didžiąją dalį smulkinto sūrio (apie 3 šaukštus palikite pabarstymui). Įmaišykite krevetes ir 1 šaukštą petražolių, užpilkite padažą ant lėkštėje esančios žuvies ir ant viršaus užbarstykite pasiliktą sūrį.
8. Dėkite žuvies formą į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10-15 minučių, kol viršus taps auksinis. Paruoštą patiekalą pabarstykite petražolėmis ir iš karto patiekite. Krevetes patiekite su kaimiška duona (nebūtina).