Šiam patiekalui reikės kelių rūšių žuvies. Žuvies troškinys patiekiamas su bulvių koše.
Produktai Žuvies troškinys su bulvių koše
Ingredientai (4 porcijoms)
Alyvuogių aliejus – 3 šaukštai.
Smulkiai supjaustytas svogūnas (smulkiai supjaustytas) – 1 vnt.
Česnakai (susmulkinti) – 2 skiltelės
Pomidorų pasta – 30 gr (2 šaukštai)
Pomidorai (nulupti ir smulkiai supjaustyti) – 3 vnt.
Actas – 15 g (1 valgomasis šaukštas)
lauro lapai – 1 šaukštas.
Šviežios petražolės (smulkiai supjaustytos) – 15 g (1 valgomasis šaukštas)
Žuvies sultinys – 600 g (2 1/2 puodelio)
Bulvės (nuluptos ir supjaustytos kubeliais) – 680 g.
Kelios žuvies filė (supjaustytos 10 cm kvadratėliais) – 900 g.
Grietinė – 30 gr (2 šaukštai)
Druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Smulkintos petražolės, lauro lapas ir citrinos žievelė papuošimui
1. Dideliame sunkiame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite svogūnus ir česnakus ir maišydami kepkite, kol suminkštės (apie 2-3 min.). Į keptuvę sudėkite pomidorų pastą, lauro lapą, petražoles ir actą. Tada supilkite žuvies sultinį ir užvirinkite.
2. Sudėkite žuvį į verdantį sultinį, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir retkarčiais pamaišydami troškinkite apie 30 minučių.
3 Tuo tarpu bulves virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės (apie 20 minučių). Nusausinkite juos ir sutrinkite bulvių trintuvu iki košės. Į bulvių košę įpilkite grietinės, maltų juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite.
4. Paruoštą žuvį pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais ir patiekite lėkštėse su bulvių koše. Papuoškite petražolių lapeliais, lauro lapu ir citrinos žievele.