Žuvies plovas arba a la paella

Sultingas, aromatingas baltosios žuvies plovas arba žuvies paelija.

Produktai Žuvies plovas arba a la paella

Ingredientai (4 porcijoms)
Ryžiai – 1 puodelis (200-230 gr)
Balta žuvis (menkė, tilapija, lydeka ir kt.) – 300-350 g.
Svogūnas – 1 gabalėlis (100-120 gr)
Morkos – 1 vnt. (100-120 gr.)
Pomidorai – 2 vienetai (300-350 g)
Česnakai – 2-3 skiltelės (10-15 gr)
Petražolių žolelės – 1 ryšulėlis (30-40 gr)
Augalinis aliejus – 1-2 šaukštai (20-30 g)
Prieskoniai (itališkos prieskoninės žolelės, bazilikai arba kitos prieskoninės žolelės pagal skonį)
Druska – pagal skonį
Pipirai – pagal skonį

Kaip pasigaminti žuvies plovą arba paelją:

Smulkiai supjaustykite svogūną. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Smulkiai supjaustykite pomidorus (galite juos nuplikyti verdančiame vandenyje maždaug pusę minutės). Smulkiai susmulkinkite česnaką.

Įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies pakepinkite svogūną. Po 3-4 minučių sudėkite morkas, pomidorus ir česnakus.

3. Žuvį supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į daržoves ir troškinkite porą minučių. Pagardinkite druska, pipirais ir pabarstykite itališkomis žolelėmis arba tiesiog bazilikais.

4. Ryžius gerai nuplaukite, suberkite į daržoves ir žuvį, įpilkite 2 puodelius vandens. Kai užvirs, uždenkite ir troškinkite žuvį ir paelją ant mažos ugnies 15-20 minučių, kol liks nedaug vandens.

5. Išjunkite ugnį ir leiskite žuvies paelijai pastovėti 10-15 minučių, kad susigertų likęs vanduo.

Parašykite komentarą