Žuvies kebabas su obuolių padažu

Šis aromatingas žuvies kebabo receptas toks sultingas, kad tiesiog tirpsta burnoje. Ant iešmelių suverta žuvis, pagardinta obuolių padažu, įgauna naują ir nepakartojamą skonį.

Produktai Žuvies kebabas su obuolių padažu

Ingredientai (4 porcijoms)
Skumbrė – 2 vienetai.
Morkos – 1 vnt.
Svogūnas – 1 vnt.
Obuolys (rūgštus) – 1 vnt.
Grietinė – 50 ml
Sojų padažas – 30 ml
Sviestas – 30 g
Citrinų sultys – 1 šaukštelis.
Druska – 2 žiupsneliai (pagal skonį)
Malti juodieji pipirai – 2 žiupsneliai (pagal skonį)
Žalumynai (patiekti) – pagal skonį
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasŽuvies kebabas su obuolių padažu
Kaip paruošti receptą: Žuvies kebabas su obuolių padažu – 1 žingsnis
Paruoškite visus žuvies kebabui skirtus ingredientus. Atšildykite skumbrę, jei ji buvo užšaldyta. Taip pat galite rinktis kitas žuvis su kuo mažiau kaulų.
Pasirinkite rūgštų obuolį.

Recepto nuotrauka: Žuvies kebabas su obuolių padažu – 2 žingsnis
Kaip paruošti žuvies kebabą su obuolių padažu:

Nulupkite žuvį, atskirkite filė nuo kaulų. Pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir apšlakstykite citrinos sultimis.

Recepto nuotrauka: Žuvies kebabas su obuolių padažu – 3 žingsnis.
Nulupkite ir nulupkite obuolį, pašalinkite sėklas ir odelę.

Recepto nuotrauka: Žuvies šašlykas su obuolių padažu – 4 žingsnis
Obuolį sutarkuokite stambia tarka ir apie 2 min. pakepinkite įkaitintame svieste keptuvėje.

Recepto nuotrauka: Žuvies šašlykas su obuolių padažu – 5 žingsnis
Supilkite sojų padažą ir sudėkite grietinę. Maišykite ir troškinkite obuolių padažą apie 1-2 minutes.

Recepto nuotrauka: Žuvies šašlykas su obuolių padažu – žingsnis Nr. 6
Nuluptus svogūnus ir morkas supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.
(Jei norite, žuvies kebabui galite naudoti ir pomidorus, ir cukinijas. ) Taip pat galite pasigaminti žuvies šašlykų su vaisiais – bananais, apelsinais, mandarinais).

Recepto nuotrauka: Žuvies kebabai su obuolių padažu – 7 žingsnis
Supjaustykite skumbrės filė gabalėliais ir suverkite ant iešmelių, žuvies gabalėlius kaitaliodami su daržovėmis.

Recepto nuotrauka: Žuvies kebabai su obuolių padažu – 8 žingsnis
Žuvies ir daržovių kebabus aptepkite paruoštu obuolių padažu, palikdami kelis šaukštus padažo patiekti.
Žuvies kebabus kepkite ant grotelių arba 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Tai užtrunka apie 15-20 minučių.

Recepto nuotrauka: Žuvies kebabai su obuolių padažu – 9 žingsnis
Žuvies šašlykus patiekite karštus, su obuolių padažu. Prieš patiekdami pabarstykite smulkintais žalumynais.

Recepto nuotrauka: Žuvies kebabai su obuolių padažu – 10 žingsnis
Gero apetito!

Parašykite komentarą