Ar kada nors bandėte žuvimi įdarytų kopūstų suktinukų? Jei ne, griebkite rašiklį ir užsirašykite mūsų puikų žuvimi įdarytų kopūstų suktinukų receptą. Ne tik darbo dienomis, bet ir švenčių dienomis.
Produktai Žuvies filė
Bet kokios rūšies žuvų mėsa (karpiai, lydekos, karšiai) – 400 g
Kopūstai – 500 g
Ryžiai – 100 g
Morkos – 1 vnt.
Augalinis aliejus – 2 šaukštai.
Svogūnai – 1 vnt.
Krapai – 3 šakelės
Druska – pagal skonį
Juodųjų pipirų – pagal skonį
*
Padažui:
Svogūnas – 1 vnt.
Augalinis aliejus – 3 šaukštai.
Cukrus – 1 šaukštelis.
Druska – pagal skonį
Juodųjų pipirų – pagal skonį
Morkos – 1 morka.
Pomidorų pasta – 100 ml
Raudonasis vynas – 100 ml
Pomidorai – 2 pomidorai.
Kopūstų sultinys – 300 ml
Žuvų kopūstų ritiniai žingsnis po žingsnio nuotraukų receptas
Recepto nuotrauka: Žuvies kopūstų suktinukai – 1 žingsnis.
Paruoškite visus žuvimi įdarytiems kopūstų suktinukams reikalingus ingredientus.
Recepto nuotrauka: Žuvimi įdaryti koldūnai – 2 žingsnis.
Kaip pasigaminti žuvies koldūnus:

Morkas nulupkite ir sutarkuokite.
Recepto nuotrauka: Žuvies koldūnai – 3 žingsnis.
Pašalinkite viršutinius stipriai pažeistus kopūsto lapus ir išpjaukite šerdį.
Recepto nuotrauka: Žuvies koldūnai – 4 žingsnis
Dideliame puode užvirinkite vandenį, įberkite druskos ir sudėkite kopūstus. Uždenkite puodą dangčiu ir virkite kopūstus 10 minučių.
Recepto nuotrauka: Žuvies kopūstų suktinukai – 5 žingsnis
Po 10 minučių kopūstus išimkite ir nulupkite kopūstų lapus. Atidėkite juos į šalį ir palikite atvėsti. Tada nupjaukite stambiąsias lapų dalis ir jas sutrumpinkite (suformuokite). Kopūstų sultinio neišpilkite; jį galima panaudoti padažui.
Recepto nuotrauka: Žuvies suktinukai – 6 etapas.
Ryžiai plaunami po tekančiu vandeniu. Ryžius virkite, kol jie pusiau išvirs, ir virkite 15 minučių.
Recepto nuotrauka: Žuvies koldūnai – 7 žingsnis
Į išvirtus ryžius suberkite smulkiai sutarkuotas morkas.
Recepto nuotrauka: Žuvies koldūnai – žingsnis Nr. 8
Nulupkite svogūną nuo viršutinio lukšto ir supjaustykite jį mažais kubeliais.
Recepto nuotrauka: Žuvies koldūnai – 9 žingsnis.
Į ryžius ir morkas suberkite smulkintus svogūnus.
Recepto nuotrauka: Žuvies koldūnai – žingsnis Nr. 10.
Nuplaukite krapus ir juos smulkiai supjaustykite.
Recepto nuotrauka: Žuvies koldūnai – 11 žingsnis.
Į ryžius ir daržoves suberkite krapus.
Recepto nuotrauka: Žuvies koldūnai – žingsnis Nr. 12.
Į ryžius ir daržoves sudėkite maltą žuvį. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Recepto nuotrauka: Žuvies koldūnai – žingsnis Nr. 13.
Kruopščiai išmaišykite žuvies faršą.
Recepto nuotrauka: Žuvies koldūnai – 14 žingsnis.
Ant troškinimo indo ar puodo dugno padėkite keletą kopūstų lapų, kad įdaryti kopūstų suktinukai nepriliptų.
Recepto nuotrauka: Žuvies koldūnai – 15 žingsnis
Suformuokite žuvies koldūnus. Ant lakšto krašto uždėkite šiek tiek įdaro ir atsargiai suvyniokite. Taip suformuokite visus koldūnus su galvutėmis.
Recepto nuotrauka: Žuvies koldūnai – žingsnis Nr. 16.
Paruoškite padažą. Nulupkite morkas ir svogūnus. Daržoves supjaustykite mažais kubeliais.
Recepto nuotrauka: Žuvies koldūnai – žingsnis Nr. 17.
Keptuvėje su augaliniu aliejumi pirmiausia 3 minutes pakepinkite svogūną. Sudėkite morkas prie svogūnų ir pabarstykite cukrumi. Daržoves virkite 5 minutes.
Recepto nuotrauka: Žuvies koldūnai – 18 žingsnis.
Blanširuokite pomidorus. Padarykite nedidelius įpjovimus pomidoruose ir įdėkite juos į verdantį vandenį 2 minutėms.
Recepto nuotrauka: Žuvies koldūnai – žingsnis #19
Po 2 minučių pomidorus nulupkite. Pomidorus supjaustykite kubeliais.
Recepto nuotrauka: Žuvies koldūnai – žingsnis Nr. 20.
Į keptuvę sudėkite pomidorus ir pomidorų pastą.
Recepto nuotrauka: Fishcaps – 21 žingsnis.
Įpilkite raudonojo vyno. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Recepto nuotrauka: Žuvies koldūnai – 22 žingsnis.
Vyną pavirkite 5 minutes. Kai vynas išgaruos, į daržoves supilkite kopūstų sultinį. Padažą virkite dar 2 minutes.
Recepto nuotrauka: Žuvies kopūstų suktinukai – 23 žingsnis.
Sudėkite įdarytus kopūstų suktinukus ir žuvį į prikaistuvį arba puodą. Žuvimi įdarytus kopūstų suktinukus užpilkite paruoštu padažu. Jei kepate puode, įdėkite mažesnio skersmens lėkštę nei puodas, kad kopūstų suktinukai nesubyrėtų. Jei kepate anties keptuvėje, tiesiog uždėkite dangtį.
Ant viryklės užvirkite įdarytus kopūstų suktinukus, tada 45 minutes troškinkite ant vidutinės ugnies.
(Jei kepate orkaitėje, žuvimi įdarytus kopūstų suktinukus kepkite 50 minučių 160 laipsnių temperatūroje).
Recepto nuotrauka: Fishcaps – 24 žingsnis.
Paruošta patiekti: žuvimi įdarytos bulvės.
Recepto nuotrauka: Žuvies koldūnai – žingsnis Nr. 25.
Gero apetito!