Vištienos sriuba su avinžirniais Receptas


Vištienos sriuba su avinžirniais

Ši vištienos sriuba su avinžirniais yra ne tik skani, bet ir maistinga. Tai puikus pasirinkimas šaltomis žiemos dienomis, suteikiantis šilumos ir energijos. Avinžirniai praturtina sriubą baltymais, o vištienos filė suteikia minkštumo ir skonio. Einame prie recepto! 🍲

Ingredientai:

  • 400 g vištienos filė (geriausia be kaulų)
  • 200 g avinžirnių (konservuotų arba iš anksto užmirkyti ir virti)
  • 1 vidutinio dydžio morka
  • 1 didelis svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 raudona paprika
  • 2 litrai vištienos sultinio (arba vandens)
  • 1 arbatinis šaukštelis kumino (optionally)
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Šviežias petražolės arba krapai (patiekimui)
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus

Pasiruošimo etapas:

  1. Paruoškite ingredientus: Nulupkite svogūną, morką ir česnaką. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką, o morką ir papriką – kubeliais.
  2. Keptuvėje su alyvuogių aliejumi: Didelėje keptuvėje užkaiskite alyvuogių aliejų ant vidutinės ugnies. Įdėkite svogūną ir česnaką, ir kepkite, kol svogūnas taps permatomas (apie 3–4 minutes).
  3. Įdėkite morką ir papriką: Į keptuvę įdėkite supjaustytas morkas ir paprikas. Maišykite ir kepkite dar apie 5 minutes, kol daržovės suminkštės.
  4. Palaikykite vištieną: Įdėkite vištienos filė į padėtą daržovių mišinį. Kepkite, kol vištienos mėsa šiek tiek apskrus (apie 5 minutes).
  5. Pridėkite sultinį: Supilkite vištienos sultinį arba vandenį. Leiskite užvirti, paskui sumažinkite ugnį. Vartykite ir virkite apie 20 minučių, kol vištiena bus visiškai išvirusi.
  6. Pridėkite avinžirnius: Jei naudojate konservuotus avinžirnius, juos gerai nuplaukite po šaltu vandeniu. Įdėkite į sriubą ir virkite dar 10 minučių. Jei naudojate džiovintus avinžirnius, jie turi būti iš anksto užmirkyti ir virti iki minkštumo, prieš pridėdami į sriubą.
  7. Priklausomai nuo skonio: Paskutiniame etape pridėkite kmynus (jei naudojate), druską ir pipirus pagal skonį. Jei pageidaujate, galite pridėti šiek tiek citrinos sulčių, kad sriuba būtų gaivesnė.
  8. Galutinis akcentas: Išjunkite ugnį ir leiskite sriubai pastovėti apie 5 minutes, kad skoniai susilietų. Prieš patiekdami, pabarstykite šviežiu petražolėmis arba krapais.

Patiekimas:

Šią vištienos sriubą su avinžirniais galite patiekti šiltą, su traškia duona ar šviežiais salotomis. Mėgaukitės šiuo šiltu ir maistingu patiekalu su šeima ar draugais! 🤗🥣

Patarimai:

  • Norėdami praturtinti skonį, galite pridėti kitų mėgstamų daržovių, pvz., žirnių ar salierų.
  • Vištienos sriubą galite šaldyti, todėl puikiai tinka paruošti didesnį kiekį ir turėti rezervinių pietų užsiėmimams.

Skanaus! 😋

Parašykite komentarą