Vištienos filė su obuoliais ir svogūnais
Šis receptas yra puikus pasirinkimas norint sukurti skanų ir sveiką patiekalą, kuris nustebins visus jūsų šeimos narius ir svečius. Vištienos filė su obuoliais ir svogūnais – tai derinys, kuriame susijungia sultingumas, saldumas ir aromatas. 🍏🍗
Ingredientai:
- 500 g vištienos filė
- 2 dideli obuoliai (geriausiai rūgštesni, pvz., Granny Smith)
- 2 vidutinio dydžio svogūnai
- 3 šaukštai aliejaus (saulėgrąžų arba alyvuogių)
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 1/2 arbatinio šaukštelio pipirų
- 1 šaukštas medaus (pasirinktinai)
- 100 ml vištienos sultinio (arba vandens)
- 1 šaukštelis džiovintų čiobrelių (arba šviežių, jei turite)
- Šviežios petražolės (patiekimo dekoracijai)
Paruošimo eiga:
1. Vištienos paruošimas:
Pirmiausia, nuplaukite vištienos filė po šaltu vandeniu ir nusausinkite. Tuomet ją pjaustykite į vidutinio dydžio kubelius (apie 2-3 cm). Į dubenį įberkite druskos ir pipirų, tada gerai sumaišykite su filė, kad prieskoniai pasiskirstytų tolygiai.
2. Svogūnų ir obuolių paruošimas:
Nuvalykite svogūnus ir supjaustykite juos plonais žiedais. Obuolius taip pat nulupkite ir supjaustykite kubeliais, apie 2 cm dydžio. Jei norite, galite palikti obuolio žievelę, tai suteiks daugiau tekstūros ir naudingųjų medžiagų.
3. Kepimas:
Į didelę keptuvę įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies. Įpilkite supjaustytus svogūnus ir kepkite apie 3-4 minutes, kol jie taps permatomi ir šiek tiek apskrudę. Tada į keptuvę pridėkite vištienos filę ir kepkite, kol ji pasidarys aukso spalvos (apie 5-7 minutes).
4. Obuolių pridėjimas:
Į keptuvę su vištiena ir svogūnais pridėkite obuolius. Jei norite, pilkite medų, kad suteiktumėte patiekalui saldesnį skonį. Viską maišykite, kad obuoliai pasidengtų šiek tiek aliejaus ir prieskonių. Po to, kai obuoliai suminkštėja (apie 5 minutes), supilkite vištienos sultinį ir džiovintus čiobrelius.
5. Užbaigimas:
Sumaišykite visus ingredientus ir virkite dar 10-15 minučių, kol vištiena bus pilnai išvirti ir obuoliai taps minkšti. Patikrinkite, ar vištiena nebe rožinė viduje ir jos temperatūra siekia 75 °C.
Patiekimas:
Šį skanų patiekalą galite patiekti su virtais ryžiais, bulvių koše ar šviežiais salotomis. Prieš patiekiant, papuoškite smulkintomis petražolėmis. Bon appétit! 🍽️