Užkandžiai su šprotais, svogūnais ir kiaušiniu

Šprotų, svogūnų ir kiaušinių paplotėliai yra greitas ir labai originalus užkandis, kuris netgi gali tapti šventinio stalo dekoru. Traškūs sluoksniuotos tešlos vokeliai su gardžiu marinuotų svogūnų žiedų, kiaušinių ir šprotų įdaru viduje ilgai neužsibus ant stalo!

Produktai Užkandžiai su šprotais, svogūnais ir kiaušiniu

Sluoksniuotos tešlos gaminiai – 250 g
Kiaušiniai – 3 vnt.
Konservuoti šprotai – 16 vnt.
Svogūnai – 100 g
Kietasis sūris – 30 g
*
Svogūnams marinuoti:
Vanduo – 130 ml
9 % actas – 25 ml
Cukrus – 1 šaukštelis.
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptas Užkandžių paplotėliai su šprotais, svogūnais ir kiaušiniu
Recepto nuotrauka: Užkandžių paplotėliai su šprotais, svogūnais ir kiaušiniu – 1 žingsnis.
Reikalingi produktai. Pūtimų skaičius yra 8.
Prieš 40-60 minučių ištraukite tešlą iš šaldytuvo, kad atšiltų.

Recepto nuotrauka: Užkandžių paplotėliai su šprotais, svogūnais ir kiaušiniu – 2 žingsnis
Į puodą su vandeniu įmuškite du kiaušinius. Išvirusius kiaušinius virkite 8-10 minučių, kad būtų kietai išvirę.
Nupilkite karštą vandenį. Kiaušinius užpilkite šaltu vandeniu ir palikite atvėsti.

Recepto nuotrauka: Užkandžių paplotėliai su šprotais, svogūnais ir kiaušiniu – 3 žingsnis
Nulupkite svogūną, nupjaukite išsipūtusius kraštus.
Svogūną supjaustykite skersai aštuoniais stambiais apskritimais (stenkitės, kad nesusidarytų atskiri žiedai).

Recepto nuotrauka: Užkandžių paplotėliai su šprotais, svogūnais ir kiaušiniu – 4 žingsnis
Supilkite vandenį, cukrų ir actą į tinkamą dubenį. Maišykite.
Įmerkite svogūnus į vandenį ir palikite 15-20 minučių.

Recepto nuotrauka: Užkandžių paplotėliai su šprotais, svogūnais ir kiaušiniu – 5 žingsnis
Nulupkite virtus kiaušinius nuo lukštų ir supjaustykite dideliais apskritimais. Iš viso reikės 8 gražių apskritimų.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Recepto nuotrauka: Užkandžių paplotėliai su šprotais, svogūnais ir kiaušiniu – 6 žingsnis
Tešlą lengvai iškočiokite kočėlu iki 32×16 cm dydžio stačiakampio formos maždaug 3 mm storio lakšto.

Recepto nuotrauka: Užkandžių paplotėliai su šprotais, svogūnais ir kiaušiniu – 7 etapas.
Sluoksniuotą tešlą supjaustykite 8 x 8 cm dydžio kvadratėliais.

Recepto nuotrauka: Užkandžių paplotėliai su šprotais, svogūnais ir kiaušiniu – 8 žingsnis.
Kiekvieno kvadrato viduryje dėkite marinuotų svogūnų apskritimą.

Recepto nuotrauka: Užkandžių paplotėliai su šprotais, svogūnais ir kiaušiniu – 9 žingsnis
Ant svogūno uždėkite kiaušinio griežinėlį.

Recepto nuotrauka: Užkandžių paplotėliai su šprotais, svogūnais ir kiaušiniu – 10 žingsnis
Ant kiekvieno kiaušinio uždėkite po du šprotus, nupjovę jiems uodegas.

Recepto nuotrauka: Užkandžių paplotėliai su šprotais, svogūnais ir kiaušiniu – 11 žingsnis
Pakelkite 2 priešingus kvadrato kampus ir įspauskite įdarą į vidų.

Recepto nuotrauka: Užkandžių paplotėliai su šprotais, svogūnais ir kiaušiniu – 12 žingsnis.
Įdarą suspauskite į tešlą.

Recepto nuotrauka: Užkandžių paplotėliai su šprotais, svogūnais ir kiaušiniu – 13 žingsnis.
Kepimo skardą išklokite pergamentu ir sudėkite į ją sluoksniuotą tešlą.
Tešlos kraštus galite papuošti peiliu.

Recepto nuotrauka: Užkandžių paplotėliai su šprotais, svogūnais ir kiaušiniu – 14 žingsnis
Tešlos paviršių patepkite plaktu kiaušiniu.

Recepto nuotrauka: Užkandžių paplotėliai su šprotais, svogūnais ir kiaušiniu – 15 žingsnis
Dėkite skardą į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę maždaug 15 minučių, kol pyragėliai lengvai paruduos.

Recepto nuotrauka: Užkandžių paplotėliai su šprotais, svogūnais ir kiaušiniu – 16 žingsnis
Kol pyragėliai kepa, sutarkuokite kietąjį sūrį stambia tarka.

Recepto nuotrauka: Užkandžių paplotėliai su šprotais, svogūnais ir kiaušiniu – 17 žingsnis
Išimkite iš orkaitės sluoksniuotą tešlą ir apibarstykite tarkuotu sūriu. Sūris išsilydo nuo karštos pyragaičių temperatūros.
Jei sūris iš karto neištirpsta, galite dar 1-2 minutėms grąžinti sluoksniuotą tešlą į orkaitę.

Recepto nuotrauka: Užkandžių paplotėliai su šprotais, svogūnais ir kiaušiniu – žingsnis Nr. 18
Paruošti užkandžiai su šprotais, svogūnais ir kiaušiniu. Šie pyragėliai skanūs ir šilti, ir šalti.
Gero apetito!

Parašykite komentarą