Tunų makaronai yra vienas mėgstamiausių mano patiekalų. Greitai ir lengvai paruošiamas, o jo skonis puikus. Labai skanus, labai sotus.
Produktai Tunų makaronai
Ingredientai (4 porcijoms)
Makaronų plunksnos (arba spageti, bavette) – 300 gr.
Pomidoras – 1-2 vnt.
Tunų konservai – 1 skardinė (200 g)
Česnakai – pagal skonį
Augalinis aliejus – 4 šaukštai.
Pipirai – pagal skonį
Druska – pagal skonį
Paprikos – pagal skonį
Žalieji –
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasTunos makaronai
Recepto nuotrauka: Tuno makaronai – 1 žingsnis
Tunų makaronų ingredientai yra priešais jus.
Makaronai turi būti pagaminti iš kietųjų kviečių.
Recepto nuotrauka: Tunų makaronai – 2 žingsnis
Kaip paruošti tuno makaronus:
Į puodą supilkite 3 litrus vandens, užvirinkite, pasūdykite ir į verdantį vandenį suberkite makaronus. Maišykite. Virkite taip, kad makaronai liktų šiek tiek neišvirę. Virkite 5-7 minutes. Sudėkite jį ant durtuvo.
Recepto nuotrauka: Tuno makaronai – 3 žingsnis
Tuo tarpu nulupkite ir susmulkinkite česnaką.
Recepto nuotrauka: Tuno makaronai – 4 žingsnis
Įkaitinkite keptuvę, įpilkite į ją 4 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus. Apkepkite česnaką.

Recepto nuotrauka: Tunų makaronai – 5 žingsnis.
Nuplaukite ir supjaustykite pomidorus.
Recepto nuotrauka: Tuno makaronai – 6 žingsnis.
Sudėkite pomidorus ir maišydami troškinkite ant silpnos ugnies 5-7 minutes.
Recepto nuotrauka: Tuno makaronai – 7 žingsnis
Sudėkite tuną ir aliejų. Jei reikia, pagardinkite druska ir prieskoniais. Viską išmaišykite. Troškinkite dar 3-4 minutes.
Recepto nuotrauka: Tunų makaronai – 8 žingsnis.
Sudėkite makaronus į keptuvę su padažu, maišykite makaronus ir tuną ant silpnos ugnies 1-2 minutes.
Recepto nuotrauka: Tuno makaronai – 9 žingsnis
Tunų makaronai paruošti. Patiekite su žolelėmis ir gera nuotaika:)
Mėgaukitės!