Tuno troškinys

Geras, nesudėtingas patiekalas žuvies mėgėjams. Ir tunas, ir lašiša yra skanūs. Į apkepą galite įberti petražolių, krapų arba bazilikų.

Produktai Tuno troškinys

Tunų konservai – 2 skardinės (po 190 g)
Kiaušinių makaronai – 3 puodeliai
Susmulkinti salierų stiebai – ½ puodelio
Susmulkinti žalieji svogūnai – ½ puodelio
Grietinė – 2/3 puodelio
Garstyčios – 2 šaukštai.
Majonezas – ½ puodelio
Džiovinti čiobreliai – ½ valgomojo šaukšto.
Druska – ¼-½ šaukštelio.
Sviestas
Griežinėliais supjaustyta cukinija – 1 vnt.
Smulkintas sūris (Monterey Jack arba Cheddar) – 1 puodelis
Susmulkintas pomidoras – 1 pomidoras.

1. Iš tuno skardinių išpilkite skystį. Supjaustykite žuvį mažais gabalėliais.

Makaronus išvirkite pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus. Nuplaukite makaronus sietelyje ir perliekite karštu vandeniu.

3. Sumaišykite makaronus su tunu, salierais ir žaliaisiais svogūnais.

4. Sudėkite grietinę, garstyčias, majonezą, čiobrelius ir druską.

5. Pusę mišinio sudėkite į sviestu pateptą indą. Tada pusę cukinijos supjaustykite griežinėliais. Tada sudėkite kitą pusę tuno mišinio ir vėl uždėkite cukiniją.

6. Pabarstykite sūriu.

7. Kepkite 175 laipsnių temperatūros orkaitėje 30 minučių.

8. Apibarstykite pomidorų griežinėliais ir patiekite. Gero apetito!

Parašykite komentarą