Tortas „Meilės palapinė“ Receptas


Tortas „Meilės palapinė“

Ingredientai

  • Purūs biskvitai:
    • 4 kiaušiniai 🥚
    • 1 stiklinė cukraus 🍬
    • 1 stiklinė miltų 🌾
    • 1 šaukštelis kepimo miltelių
    • 2 šaukštai kakavos milteliais (pasirinktinai) 🍫
  • Kremas:
    • 400 ml grietinėlės 🥛
    • 200 g mascarpone sūrio 🧀
    • 2 šaukštai cukraus pudros
    • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
  • Puošimas:
    • Šviežios uogos: braškės, mėlynės, avietės 🍓🫐🍇
    • Šokolado drožlės 🍫
    • Valgomieji gėlės (puošimui) 🌸

Paruošimo eiga

1. Biskvitų paruošimas

Pirmiausia, pasiruoškite biskvitus. Kiaušinius ir cukrų plakti tikrai gerai, kol masė taps balta ir puri. Taip pat galite naudoti mikserį.

Po to, pamažu įmaišykite persijotus miltus su kepimo milteliais ir, jei norite, kakavą. Miltų ir kakavos mišinį įmaišykite labai atsargiai, kad nesugadintumėte jau purios masės.

Supilkite masę į paruoštą kepimo formą (kaip taisyklė, 22-24 cm skersmens) ir kepkite 180 °C temperatūroje apie 25-30 minučių. Iškepus biskvitą, leiskite jam atvėsti ir tik po to išimkite iš formos.

2. Kremas

Paruoškite kremą. Grietinėlę su cukraus pudra ir vanilės ekstraktu plakite iki standžių viršūnių. Atsargiai įmaišykite mascarpone sūrį. Šis kremas turėtų būti purūs ir lengvas, todėl neperplakite.

3. Tortas

Biskvitą padalinkite į tris dalis. Pradėkite sudėti torto sluoksnius: vieną biskvitą sudėkite ant lėkštės, užtepkite dalį kremo, ant jo uogų. Tada pakartokite šį procesą su antru ir trečiu biskvitu. Ant viršaus užtepkite likusį kremą 🍰.

4. Puošimas

Pabaigoje papuoškite tortą šviežiomis uogomis, šokolado drožlėmis ir valgomomis gėlėmis. Galite naudoti ir šokoladines širdeles, kurios puikiai tinka šiai torto temai 💖.

Serviravimas

Leiskite tortui atvėsti šaldytuve bent 2 valandas, kad kremas sutvirtėtų. Pjaustykite į gražius gabaliukus ir mėgaukitės šiuo nuostabiu desertu su savo mylimaisiais! 🍰❤️

Skanaus!

Parašykite komentarą