Tom Yum sriuba Sudedamosios dalys
- 2 svogūnai, supjaustyti kubeliais
- 250 g šoninės, supjaustytos kubeliais
- 3 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos
- 1 skarda raugintų kopūstų (apie 1 kg)
- 2 šaukštai pomidorų kečupo
- 1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos
- 500 ml atsargų
- 1 lauro lapas
- saldžiosios paprikos milteliai
- Kmynų sėklos
- Druska ir pipirai
- Grietinė
- Petražolės, susmulkintos
Paruošimas
Darbo laikas apie 30 minučių
Kepimo ir (arba) kepimo laikas apie 20 minučių
Bendras laikas apie 50 minučių
Užvirinkite vandenį ir supilkite daržovių sultinį. Kubeliais supjaustytas bulves virkite 15 minučių. Nupjaukite citrinžolę ir tuo pačiu metu ją suberkite į puodą.
Tuo tarpu krevetes apkepkite su česnaku. Po 15 min. į puodą sudėkite supjaustytas daržoves ir kokosų pieną. Tada į puodą įpilkite 3-4 šaukštus „Tom Yum” pastos ir sudėkite krevetes. Nepamirškite druskos ir pipirų.
Užvirinkite ir palikite virti kelias valandas. Jei norite, dar kartą pagardinkite. Galiausiai įberkite kalendrų ir patiekite.
Vietoje citrinžolių ir krevečių galite naudoti laimą ir vištieną.
Sriubą taip pat galite palikti pastovėti vieną dieną, nes jos skonis beveik geresnis nei šviežiai paruoštos.