Tamagoyaki (tamago-yaki) – tai tradicinis japoniškas omletas, ruošiamas ypatingu būdu. Jo pagrindą sudaro vištienos kiaušiniai su pienu ir smulkiai supjaustytomis daržovėmis. Omletas gaminamas plonais sluoksniais, kurie palaipsniui susukami į ritinį. Japoniškas omletas paprastai būna minkštas ir sultingas, o pagal receptą galima pridėti prieskonių, daržovių ar cukraus pagal savo skonį.
Tamagoyaki (japoniškas omletas)
Ingredientai (2 porcijoms)
Vištienos kiaušiniai – 3 kiaušiniai.
Morkos – 15 gr.
Svogūnai – 15 g
Žalieji svogūnai – 5 g
Pienas – 1 valgomasis šaukštas.
Druska – 1/3 šaukštelio.
maltų juodųjų pipirų – 1/3 šaukštelio.
Augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas.
Receptų vaizdo įrašasTamagoyaki (japoniškas omletas)
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasTamagoyaki (japoniškas omletas)
Recepto nuotrauka: Tamagoyaki (japoniškas omletas) – 1 žingsnis
Kaip pasigaminti tamagoyaki (japonišką omletą):
Morkas supjaustykite mažais kubeliais.
Gaminimo nuotrauka: Tamagoyaki (japoniškas omletas) – 2 žingsnis
Smulkiai supjaustykite svogūnus.

Recepto nuotrauka: „Tamagoyaki” (japoniškas omletas) – 3 etapas
Kiaušinius gerai išplakite iki putų.
Recepto nuotrauka: „Tamagoyaki” (japoniškas omletas) – 4 žingsnis
Išplaktus kiaušinius pertrinkite per smulkų sietelį.
Recepto nuotrauka: „Tamagoyaki” (japoniškas omletas) – 5 etapas
Supilkite pieną, morkas, svogūnus, smulkintus žaliuosius svogūnus, druską ir pipirus. Išmaišykite, kad susimaišytų.
Recepto nuotrauka: Tamagoyaki (japoniškas omletas) – 6 etapas.
Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir patepkite aliejumi. Plonu sluoksniu užpilkite kiaušinių masę ir 1-2 minutes kepkite ant silpnos ugnies.
Recepto nuotrauka: „Tamagoyaki” (japoniškas omletas) – 7 veiksmas
Pradėdami nuo krašto, atsargiai susukite blyną, palikdami 1/3 blyno nesuvyniotą. Įstumkite blyną į tuščią keptuvės vietą.
Recepto nuotrauka: Tamagoyaki (japoniškas omletas) – 8 veiksmas
Vėl patepkite keptuvę riebalais ir į atsilaisvinusią vietą plonu sluoksniu supilkite kiaušinių masę, toliau kepkite ant silpnos ugnies apie 1 minutę, tada toliau suvyniokite blyną. Kepkite toliau, kol baigsis kiaušinių mišinys.
Recepto nuotrauka: Tamagoyaki (japoniškas omletas) – 9 veiksmas
Kiaušinio ritinėlį padėkite ant lentelės ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Recepto nuotrauka: Tamagoyaki (japoniškas omletas) – 10 žingsnis
Patiekite tamagoyaki su sojų padažu arba terijakio padažu.
Recepto nuotrauka: Tamagoyaki (japoniškas omletas) – žingsnis Nr. 11
Gero apetito!