Tailando sriuba

Tailando sriuba Sudedamosios dalys

  • 1 m. dydžio morka (-os)
  • 1 gr. imbiero griežinėlis (-iai)
  • 2 skiltelės česnako
  • 250 ml kokosų pieno
  • 2 dideli pomidorai
  • 3 šaukšteliai žaliojo kario pastos
  • ½ puodelio grybų
  • n. B. Druska ir pipirai
  • Sojų padažas
  • 1 nedidelis (-iai) džiovintas (-i) laimas (-ai)
  • 100 g raudonųjų lęšių

Paruošimas

Darbo laikas apie 15 minučių

Kepimo ir (arba) kepimo laikas apie 20 minučių

Iš viso maždaug 35 minutės
Smulkiai supjaustykite morką, imbierą ir česnaką ir pakepinkite šiek tiek aliejaus. Lęšius gerai nuplaukite ir trumpai pasūdykite. Tada supilkite apie 1 l vandens, suberkite džiovintas kalkes ir virkite 10-15 minučių, kol lęšiai suminkštės.

Supilkite kokosų pieną, žaliąją kario pastą, pomidorus ir grybus ir trumpai pavirkite. Jei mėgstate, galite naudoti ir šviežią laimą; šiuo atveju rekomenduojama sultis į sriubą supilti prieš pat patiekimą.

Jei sriuba dar nepakankamai pagardinta, galite įberti druskos arba pipirų. Jei mėgstate labiau azijietišką skonį, galite pagardinti sojų padažu ir actu.

Parašykite komentarą