Mėsa marinuojama sojų padažo, medaus ir citrinų sulčių mišinyje ir yra labai skani. Šiam receptui galima naudoti bet kokią mėsą, aš gaminau su kiauliena.
Produktai Tailando mėsa
Mėsa (kiauliena) – 700 g
Bulgariški pipirai – 1 vnt.
Morkos – 1 morka
Svogūnas – 1 vnt.
Česnakas – 1 skiltelė
Sojų padažas – 5 šaukštai.
Citrina (citrinos sultys) – 1 vnt.
Medus – 3 šaukštai.
Maltų pipirų mišinys – pagal skonį
Augalinis aliejus – kepimui
Druska – pagal skonį
Receptų vaizdo įrašaiTaikos mėsa
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasTaikos mėsa
Recepto nuotrauka: Tailando mėsa – 1 žingsnis
Supjaustykite mėsą plonomis pailgomis juostelėmis.
Recepto nuotrauka: tailandietiška mėsa – 2 žingsnis
Paruoškite marinatą. Sumaišykite sojų padažą, vienos citrinos sultis ir medų. Mėsą užpilkite marinatu.
Recepto nuotrauka: tailandietiška mėsa – 3 žingsnis.
Įdėkite smulkiai sukapotą česnaką ir palikite marinuotis apie 30 minučių.
Recepto nuotrauka: tailandietiška mėsa – 4 žingsnis.
Tuo tarpu svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Recepto nuotrauka: tailandietiška mėsa – 5 žingsnis.
Morkas supjaustykite griežinėliais.
Recepto nuotrauka: tailandietiška mėsa – 6 žingsnis.
Pipirai – susmulkinti.
Recepto nuotrauka: tailandietiška mėsa – 7 veiksmas.
Sudėkite mėsą į įkaitintą keptuvę su aliejumi (marinato į keptuvę kol kas nepilkite).
Kepkite mėsą beveik tol, kol ji suminkštės (ploniems kiaulienos gabalėliams pakanka 10 minučių).
Recepto nuotrauka: tailandietiška mėsa – 8 veiksmas
Kepamą mėsą sudėkite į lėkštę. Toje pačioje keptuvėje švelniai apkepkite visas supjaustytas daržoves (apie 7 minutes).
Recepto nuotrauka: tailandietiška mėsa – 9 veiksmas.
Tada sudėkite mėsą ir supilkite marinatą.
Recepto nuotrauka: tailandietiška mėsa – 10 žingsnis.
Mėsą ir daržoves troškinkite apie 7 minutes. Jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais.
Recepto nuotrauka: tailandietiška mėsa – 11 žingsnis
Puikiai tinka prie tailandietiškos mėsos su traškiais ryžiais. Gero apetito!
Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)