Labai skanus vyno tešloje keptas šamas. Puikus patiekalas bet kokiai progai. Šią žuvį taip pat galite vežtis į kaimą, tai labai patogu ir skanu.
Produktai Šventinė vynu plakta riebi lašiša
Ingredientai (2 porcijoms)
Sidabrinio karpio filė – 750 gr
Kiaušiniai – 2 vnt.
Sausas baltasis vynas – 100 ml
Augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas + kepimui
Miltai – 130 g
Druska – pagal skonį
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Vaizdo receptasPietų riebalų lašiša vyno tešloje
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasŠventinė filė vyno tešloje
Recepto nuotrauka: Vyne marinuota lašiša – 1 žingsnis.
Sudedamosios dalys.

Recepto nuotrauka: Šventinis karpis vyno tešloje – 2 žingsnis
Žuvies filė supjaustykite gabalėliais, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir atidėkite į šalį.
Recepto nuotrauka: Atostogų riebalų lašiša vyno tešloje – 3 žingsnis.
Kiaušinį suplakite su vynu, aliejumi ir druska. Po truputį suberkite miltus ir išminkykite lengvą, be gumulėlių tešlą. Leiskite tešlai pastovėti 20 minučių.
Recepto nuotrauka: Vyne marinuota lašiša – 4 žingsnis
Žuvį apvoliokite miltuose, tada panardinkite į tešlą. Kepkite dideliame kiekyje augalinio aliejaus.
Recepto nuotrauka: Vyne marinuota lašiša – 5 etapas
Kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol apskrus.
Recepto nuotrauka: Šventinis sidabrinis karpis vyno tešloje – 6 etapas.
Padėkite žuvį ant popierinio rankšluosčio, į kurį susigers riebalų perteklius. Paruoštus auksinius gabalėlius sudėkite į lėkštę, papuoškite citrinos griežinėliais ir žalumynais, patiekite. Gero apetito!