Sūdytą šoninę lengva pasigaminti namuose. Pridedamus prieskonius galite keisti pagal savo skonį. Išbandykite!
Produktai Sūdyta šoninė
Riebalai – 2 kg
rupios jūros druskos – 10 valgomųjų šaukštų
Malti juodieji pipirai
Raudonųjų maltų pipirų
Česnakai – 10 cl.
Alyvuogių aliejus
Lauro lapas
Rosemary
Čiobreliai
Šalavijas
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasSūdyta šoninė
Recepto nuotrauka: Sūdyta šoninė – 1 žingsnis
Kaip pasigaminti sūdytų taukų:
Pirmiausia nusipirkite gerų šviežių lašinių, man patinka su mėsos dryželiais. Jį supjaustome maždaug 10x5x5 gabaliukais, kad gerai ir tolygiai pasūdytų.

Recepto nuotrauka: Sūdyta šoninė – 2 žingsnis
Dubenyje sumaišykite rupią jūros druską, maltus raudonuosius ir juoduosius pipirus, smulkintą česnaką. Įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir viską gerai išmaišykite.
Recepto nuotrauka: Sūdyta šoninė – 3 žingsnis
Kiekvieną lašinių gabalėlį iš visų pusių įtrinkite šiuo mišiniu. Ant stiklinio indo dugno uždėkite marlę, šalavijų, čiobrelių, rozmarinų ir lauro lapų šakeles. Ant viršaus tankiai sudėkite lašinių gabalėlius, tada vėl šakeles.
Pirmą kartą prieskonius susmulkinau ir taip pat patryniau juos į riebalus, bet tada, kai valgai, burnoje lieka kieti prieskonių gabaliukai ir tai nemalonu.
Recepto nuotrauka: Sūdyta šoninė – 4 veiksmas
Uždenkite viršų marle ir padėkite į šaldytuvą 3-4 dienoms. Po kurio laiko nuplaukite neįsigėrusią druską, kiekvieną gabalėlį suvyniokite į foliją ir įdėkite sūdytus riebalus į šaldiklį laikyti. Prieš patiekiant patarčiau sūdytus riebalus supjaustyti griežinėliais, kol jie dar šaldyti.
Gero apetito!