Su pomidorais ir svogūnais kopūstų lapuose keptas mažasis banginis

Netradicinis keptos žuvies ir daržovių receptas. Supjaustykite menkės filė, pomidorus ir svogūnus, įberkite krapų, garstyčių, pipirų ir grietinės, kad būtų aštrūs ir kvapnūs. Viską suvyniokite į kopūstų lapus ir tokius žuvies „kopūstų suktinukus” pašaukite į orkaitę. Kopūstai puikiai išlaiko žuvies ir daržovių įdarą bei patiekalo sultingumą.

Produktai Su pomidorais ir svogūnais kopūstų lapuose keptas mažasis banginis

Ingredientai (8 porcijoms)
Menkės filė – 300 g
Baltagūžiai kopūstai (lapai) – 350 g (8 vnt.)
Pomidorai – 200 g (2 vnt.)
Svogūnai – 75 g (1 mažas svogūnas)
Švieži krapai – 10 g
Grietinė (15 % riebumo) – 100 g
Garstyčių sėklos – 10 g
Druska – pagal skonį
Maltų baltųjų pipirų – pagal skonį
Petražolės ir krapai (patiekti) – kelios šakelės
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasMintailė, kepta su pomidorais ir svogūnais ant kopūstų lapų
Recepto nuotrauka: Menkė, kepta su pomidorais ir svogūnais ant kopūstų lapų – 1 žingsnis
Paruoškite reikiamus produktus.
Kopūsto šakutė neturėtų būti kieta, kad lapus būtų galima lengvai išimti.
Garstyčių grūdelius galima pakeisti kitomis saldžiosiomis garstyčiomis.
Prieš tai atšildykite lašišų filė.

Recepto nuotrauka: kopūstų lapuose su pomidorais ir svogūnais kepta menkė – 2 žingsnis
Atskirkite kopūstų lapus vieną nuo kito. Norėdami tai padaryti, nupjaukite lapus prie šerdies pagrindo ir, atlaisvinę lapą ir perkėlę jį į priešingą pusę nuo šerdies, atsargiai pašalinkite. (Taip paruošiau 8 kopūstų lapus.)
Puode užvirinkite vandenį (1-1,5 l), sudėkite kopūstų lapus ir blanširuokite, kol suminkštės (kad formuojant kopūstų suktinukus jie būtų plastiški). Tai užtruks 1-2 minutes. Įsitikinkite, kad lapai neperkepė!

Recepto nuotrauka: kopūstų lapuose su pomidorais ir svogūnais kepta menkė – 3 etapas
Kai kopūstų lapai bus elastingi, išimkite juos iš verdančio vandens ir padėkite ant lėkštės, kad atvėstų. Peiliu nupjaukite storas gyslas prie lapų pagrindo.

Recepto nuotrauka: kopūstų lapuose su pomidorais ir svogūnais kepta menkė – 4 žingsnis
Nuluptą svogūną supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Vieną pomidorą supjaustykite mažais kubeliais.

Recepto nuotrauka: kopūstų lapuose su pomidorais ir svogūnais kepta menkė – 5 etapas
Nedideliais gabalėliais supjaustyta lašišos filė.

Recepto paruošimo nuotrauka: Pollakas, keptas su pomidorais ir svogūnais ant kopūstų lapų – 6 žingsnis
Susmulkintas daržoves sudėkite į dubenį. Įmaišykite 70 g grietinės, garstyčių grūdelių, druskos ir maltų pipirų (po 0,25 šaukštelio).
Smulkiai supjaustykite krapus ir suberkite juos prie kitų ingredientų.

Recepto nuotrauka: kopūstų lapuose su pomidorais ir svogūnais kepta menkė – 7 etapas
Susmulkintą filė sudėkite į dubenį su daržovėmis.

Recepto nuotrauka: kopūstų lapuose su pomidorais ir svogūnais kepta menkė – 8 žingsnis
Kruopščiai išmaišykite – žuvies ir daržovių mišinys paruoštas.
Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių.

Recepto nuotrauka: Kopūstų lapuose su pomidorais ir svogūnais kepta menkė – 9 etapas
Norėdami suformuoti patiekalą, paimkite nedidelį dubenėlį. Į jį įdėkite paruoštą kopūsto lapą (kaip parodyta paveikslėlyje).
Likusį pomidorą supjaustykite apskritimais (tiek, kiek yra kopūstų lapų). Į lapo vidų įdėkite pomidoro griežinėlį.

Recepto nuotrauka: kopūstų lapuose su pomidorais ir svogūnais kepta menkė – 10 žingsnis
Į dubenį įdarykite kopūsto lapą žuvies ir daržovių mišiniu, palikdami laisvus kopūsto kraštus.

Recepto nuotrauka: kopūstų lapuose su pomidorais ir svogūnais kepta menkė – 11 etapas
Suvyniokite kopūsto kraštus, kad įdaras būtų visiškai uždengtas.

Recepto nuotrauka: kopūstų lapuose su pomidorais ir svogūnais kepta menkė – 12 etapas
Uždenkite dubenį delnu, apverskite jį aukštyn kojomis – ir balandis lengvai išlįs iš indo. Taip pripildykite visus kopūstų lapus.

Recepto nuotrauka: kopūstų lapuose su pomidorais ir svogūnais kepta menkė – 13 žingsnis
Sudėkite gabalėlius siūle žemyn į kepimo indą (indo neriebalu neriebaluokite). Viršų uždenkite pergamentiniu popieriumi, o tada kepimo folija. Palikite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.

Recepto nuotrauka: kopūstų lapuose su pomidorais ir svogūnais kepta menkė – 14 etapas
Po 30 minučių ištraukite formą iš orkaitės, nuimkite foliją ir popierių. Kiekvieną balandį patepkite trupučiu grietinės (30 g). Neuždengę formos, įdėkite ją atgal į orkaitę 15 minučių.

Recepto nuotrauka: kopūstų lapuose su pomidorais ir svogūnais kepta menkė – 15 žingsnis
Paruošti kopūstų lapuose su pomidorais ir svogūnais kepti Pollak.

Recepto nuotrauka: kopūstų lapuose su pomidorais ir svogūnais kepta menkė – 16 etapas.
Žuvimi įdarytus kopūstų suktinukus sudėkite į lėkštes ir patiekite karštus, papuoštus žalumynais.

Gero apetito!

Parašykite komentarą