Netradicinis keptos žuvies ir daržovių receptas. Supjaustykite menkės filė, pomidorus ir svogūnus, įberkite krapų, garstyčių, pipirų ir grietinės, kad būtų aštrūs ir kvapnūs. Viską suvyniokite į kopūstų lapus ir tokius žuvies „kopūstų suktinukus” pašaukite į orkaitę. Kopūstai puikiai išlaiko žuvies ir daržovių įdarą bei patiekalo sultingumą.
Produktai Su pomidorais ir svogūnais kopūstų lapuose keptas mažasis banginis
Ingredientai (8 porcijoms)
Menkės filė – 300 g
Baltagūžiai kopūstai (lapai) – 350 g (8 vnt.)
Pomidorai – 200 g (2 vnt.)
Svogūnai – 75 g (1 mažas svogūnas)
Švieži krapai – 10 g
Grietinė (15 % riebumo) – 100 g
Garstyčių sėklos – 10 g
Druska – pagal skonį
Maltų baltųjų pipirų – pagal skonį
Petražolės ir krapai (patiekti) – kelios šakelės
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasMintailė, kepta su pomidorais ir svogūnais ant kopūstų lapų
Recepto nuotrauka: Menkė, kepta su pomidorais ir svogūnais ant kopūstų lapų – 1 žingsnis
Paruoškite reikiamus produktus.
Kopūsto šakutė neturėtų būti kieta, kad lapus būtų galima lengvai išimti.
Garstyčių grūdelius galima pakeisti kitomis saldžiosiomis garstyčiomis.
Prieš tai atšildykite lašišų filė.

Recepto nuotrauka: kopūstų lapuose su pomidorais ir svogūnais kepta menkė – 2 žingsnis
Atskirkite kopūstų lapus vieną nuo kito. Norėdami tai padaryti, nupjaukite lapus prie šerdies pagrindo ir, atlaisvinę lapą ir perkėlę jį į priešingą pusę nuo šerdies, atsargiai pašalinkite. (Taip paruošiau 8 kopūstų lapus.)
Puode užvirinkite vandenį (1-1,5 l), sudėkite kopūstų lapus ir blanširuokite, kol suminkštės (kad formuojant kopūstų suktinukus jie būtų plastiški). Tai užtruks 1-2 minutes. Įsitikinkite, kad lapai neperkepė!
Recepto nuotrauka: kopūstų lapuose su pomidorais ir svogūnais kepta menkė – 3 etapas
Kai kopūstų lapai bus elastingi, išimkite juos iš verdančio vandens ir padėkite ant lėkštės, kad atvėstų. Peiliu nupjaukite storas gyslas prie lapų pagrindo.
Recepto nuotrauka: kopūstų lapuose su pomidorais ir svogūnais kepta menkė – 4 žingsnis
Nuluptą svogūną supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Vieną pomidorą supjaustykite mažais kubeliais.
Recepto nuotrauka: kopūstų lapuose su pomidorais ir svogūnais kepta menkė – 5 etapas
Nedideliais gabalėliais supjaustyta lašišos filė.
Recepto paruošimo nuotrauka: Pollakas, keptas su pomidorais ir svogūnais ant kopūstų lapų – 6 žingsnis
Susmulkintas daržoves sudėkite į dubenį. Įmaišykite 70 g grietinės, garstyčių grūdelių, druskos ir maltų pipirų (po 0,25 šaukštelio).
Smulkiai supjaustykite krapus ir suberkite juos prie kitų ingredientų.
Recepto nuotrauka: kopūstų lapuose su pomidorais ir svogūnais kepta menkė – 7 etapas
Susmulkintą filė sudėkite į dubenį su daržovėmis.
Recepto nuotrauka: kopūstų lapuose su pomidorais ir svogūnais kepta menkė – 8 žingsnis
Kruopščiai išmaišykite – žuvies ir daržovių mišinys paruoštas.
Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių.
Recepto nuotrauka: Kopūstų lapuose su pomidorais ir svogūnais kepta menkė – 9 etapas
Norėdami suformuoti patiekalą, paimkite nedidelį dubenėlį. Į jį įdėkite paruoštą kopūsto lapą (kaip parodyta paveikslėlyje).
Likusį pomidorą supjaustykite apskritimais (tiek, kiek yra kopūstų lapų). Į lapo vidų įdėkite pomidoro griežinėlį.
Recepto nuotrauka: kopūstų lapuose su pomidorais ir svogūnais kepta menkė – 10 žingsnis
Į dubenį įdarykite kopūsto lapą žuvies ir daržovių mišiniu, palikdami laisvus kopūsto kraštus.
Recepto nuotrauka: kopūstų lapuose su pomidorais ir svogūnais kepta menkė – 11 etapas
Suvyniokite kopūsto kraštus, kad įdaras būtų visiškai uždengtas.
Recepto nuotrauka: kopūstų lapuose su pomidorais ir svogūnais kepta menkė – 12 etapas
Uždenkite dubenį delnu, apverskite jį aukštyn kojomis – ir balandis lengvai išlįs iš indo. Taip pripildykite visus kopūstų lapus.
Recepto nuotrauka: kopūstų lapuose su pomidorais ir svogūnais kepta menkė – 13 žingsnis
Sudėkite gabalėlius siūle žemyn į kepimo indą (indo neriebalu neriebaluokite). Viršų uždenkite pergamentiniu popieriumi, o tada kepimo folija. Palikite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Recepto nuotrauka: kopūstų lapuose su pomidorais ir svogūnais kepta menkė – 14 etapas
Po 30 minučių ištraukite formą iš orkaitės, nuimkite foliją ir popierių. Kiekvieną balandį patepkite trupučiu grietinės (30 g). Neuždengę formos, įdėkite ją atgal į orkaitę 15 minučių.
Recepto nuotrauka: kopūstų lapuose su pomidorais ir svogūnais kepta menkė – 15 žingsnis
Paruošti kopūstų lapuose su pomidorais ir svogūnais kepti Pollak.
Recepto nuotrauka: kopūstų lapuose su pomidorais ir svogūnais kepta menkė – 16 etapas.
Žuvimi įdarytus kopūstų suktinukus sudėkite į lėkštes ir patiekite karštus, papuoštus žalumynais.
Gero apetito!