Šiam patiekalui tinka bet kokia mažai talpi žuvis, net palyginti nebrangi ir nelabai riebi, pavyzdžiui, plekšnė. Gausus kiekis sultingų pomidorų ir džiūvėsėlių sluoksnis suteiks žuviai skonio, drėgmės ir malonios pomidorų rūgštelės.
Produktai Su pomidorais ir džiūvėsėliais kepta žuvis
Ingredientai (5 porcijoms)
Pollak (filė) – 1 kg
Pomidorai – 500 g (4 vnt.)
Duonos trupiniai – 100 g
Alyvuogių aliejaus – 45-60 ml (3-4 šaukštai)
Šviežios petražolės – 20 g
Viduržemio jūros regiono žolelės – 1 šaukštelis.
Druska – pagal skonį
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasŽuvis, kepta su pomidorais ir džiūvėsėliais
Recepto nuotrauka: Žuvis, kepta su pomidorais ir džiūvėsėliais – 1 žingsnis.
Paruoškite ingredientus iš sąrašo.
Naudojau Viduržemio jūros regiono džiovintų žolelių mišinį, bet galite naudoti bet kokias kitas.
Jei reikia, iš anksto atšildykite žuvies filė.
Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių.

Recepto nuotrauka: Žuvis, kepta su pomidorais ir džiūvėsėliais – 2 žingsnis
Pomidorų viršuje padarykite kryžminius pjūvius. Pomidorus 2-3 minutes pamerkite į verdantį vandenį.
Recepto nuotrauka: Žuvis, kepta su pomidorais ir džiūvėsėliais – 3 žingsnis
Pašalinkite kietą pomidorų odelę. Tai labai lengva padaryti, nes jis iš karto nuslysta.
Recepto nuotrauka: Žuvis, kepta su pomidorais ir džiūvėsėliais – 4 žingsnis
Į riebalais pateptą kepimo indą arba kepimo skardą vienu sluoksniu išdėliokite polock filė (1 valgomasis šaukštas). Įberkite druskos (0,75 šaukštelio), maltų pipirų (0,25 šaukštelio) ir džiovintų žolelių (0,75 šaukštelio).
Recepto nuotrauka: Žuvis, kepta su pomidorais ir džiūvėsėliais – 5 etapas
Pomidorus supjaustykite plonais pusžiedžiais arba ketvirčiais. Ant žuvies viršaus uždėkite maždaug 2/3 viso pjūvio. Pabarstykite smulkintomis petražolėmis.
Recepto nuotrauka: Žuvis, kepta su pomidorais ir džiūvėsėliais – 6 etapas
Žuvį pabarstykite lygiu sluoksniu džiūvėsėlių.
Recepto nuotrauka: Žuvis, kepta su pomidorais ir džiūvėsėliais – 7 etapas
Ant viršaus paskleiskite likusius pomidorus. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi (2-3 šaukštai), druska ir pipirais (po žiupsnelį), pabarstykite džiovintomis žolelėmis (0,25 šaukštelio).
Recepto nuotrauka: Žuvis, kepta su pomidorais ir džiūvėsėliais – 8 žingsnis
Žuvį su pomidorais kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes (atsižvelkite į savo orkaitės ypatumus).
Recepto nuotrauka: Žuvis, kepta su pomidorais ir džiūvėsėliais – 9 etapas
Į stalą patiekite su pomidorais keptą žuvį, papuoštą citrinos griežinėliais ir žolelių šakele.
Gero apetito!