Kefyro keksiukai su varške
Norėčiau pasidalyti nuostabiu kefyro keksiukų su varške receptu. Jie būna labai skanūs ir minkšti. Juos galima patiekti su cukraus pudra, uogiene, džemu ar kondensuotu pienu.
Sudedamosios dalys
Norėdami pasigaminti kefyro keksiukų su varške, mums reikės:
- 500 ml kefyro;
- 1 šaukštelis geriamosios sodos;
- 1 kiaušinis;
- 250 g varškės;
- 700-750 g miltų;
- 2 šaukštai augalinio aliejaus;
- 100 g cukraus;
- 1/4 šaukštelio druskos;
- augalinio aliejaus kepimui;
- cukraus pudra patiekimui.
Spurgos Su Kefyru Virimo procedūra
- Supilkite sodą į kefyrą ir gerai išmaišykite. Palikite kefyrą 10-15 minučių, jis pradės burbuliuoti.
- Tada sudėkite kiaušinį, varškę, cukrų, augalinį aliejų, druską ir viską gerai išmaišykite.
- Suberkite persijotus miltus ir užminkykite tešlą. Tešla turi nelipti prie rankų, būti elastinga ir minkšta. Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite 30 minučių, kad pakiltų.
- Iš tešlos, iškočiotos 1 cm storio sluoksniu, išpjaukite keksiukus, kaip parodyta paveikslėlyje (didesnio skersmens stikline išpjaukite keksiuko apvalkalą, o mažesnio skersmens stikline išpjaukite keksiuko vidurį).
- Įkaitinkite augalinį aliejų aukštai pakeltoje keptuvėje arba puode ir atsargiai į jį panardinkite koldūnus.
- Kepkite iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
- Prieš patiekdami kefyro ir sūrio keksiukus geriau sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų aliejaus perteklius. Pabarstykite cukraus pudra labai skanius keksiukus ir pradžiuginkite savo šeimą nuostabiu skanėstu.
- Gero apetito!
KEFYRO KEPINIAI PER 15 MINUČIŲ
Donutai greitai iškepa, yra purūs ir minkšti! Tešla keksiukams užmaišoma pakankamai greitai. Ant vidutinės ugnies jie gerai iškepa iki rusvos spalvos ir nesudega. Kefyro keksiukus galima patiekti su cukraus pudra arba su mėgstama uogiene.
SUDĖTIS / INGREDIENTAI
- Kefyras vienas
- Cukrus 3
- Valgomoji soda vienas
- Kiaušiniai vienas
- Druska 0,25
- Sviestas penkiasdešimt
- Kvietiniai miltai 2,5
- Cukraus milteliai vienas
- Augalinis aliejus (kepimui) 250
GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
1 ŽINGSNIS: Paruoškite visus reikiamus produktus.
2 ŽINGSNIS: Supilkite kefyrą į didelį dubenį. Suberkite kepimo sodą ir maišykite, kol paviršiuje atsiras burbuliukų.
3 ŽINGSNIS: Vandens vonelėje ištirpinkite sviestą ir supilkite į kefyrą.
4 ŽINGSNIS: Suberkite druską ir cukrų, gerai išmaišykite.
5 ŽINGSNIS: Įmuškite žalią kiaušinį ir gerai išmaišykite.
6 ŽINGSNIS: Palaipsniui suberkite persijotus miltus ir užminkykite tešlą.
7 ŽINGSNIS: Tešla turi nelipti prie rankų, bet kartu likti minkšta.
8 ŽINGSNIS: Tešlą iškočiokite 6-7 mm storio sluoksniu. Didele stikline išpjaukite apskritimus.
9 ŽINGSNIS: Paimkite mažesnę formelę ir išpjaukite vidurį, kad gautumėte keksiuko formą.
10 ŽINGSNIS: puode ar keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Pamerkite keksiukus į aliejų ir kepkite iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos. Vidurines taip pat galima apkepti.
11 ŽINGSNIS: Išdėliokite keksiukus ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų likęs aliejus.
12 ŽINGSNIS: nuimkite keksiukus nuo popierinių rankšluosčių ir leiskite jiems šiek tiek atvėsti. Tik tada jas galima apibarstyti cukraus pudra ir patiekti. Gero apetito!
- Svarbu persijoti miltus, kad jie būtų prisotinti deguonies. Tuomet kepiniai bus orūs ir kepdami gerai pakils.
- Būkite pasiruošę, kad miltų gali prireikti daugiau arba mažiau, nei nurodyta recepte. Sutelkite dėmesį ne į miltų kiekį, o į norimą tešlos konsistenciją.