Šprotai iš meldinių nendrinukių

Sultingus, rausvus šprotus galima lengvai pasigaminti savarankiškai, pridėjus reikiamų prieskonių. Jis yra daug sveikesnis ir skanesnis nei parduotuvėje pirktas variantas!

Produktai Šprotai iš meldinių nendrinukių

Ingredientai (2 porcijoms)
Moiva – 400 gr
lauro lapai – 4-5 vnt.
Pipirai – 6-8 vazonai.
Arbata (virti) – 1 šaukštelis.
Cukraus – 0,5 šaukštelio.
Druska – 4 žiupsneliai
Verdantis vanduo – 100 ml
Augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas.
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptas Žuvų šprotai
Recepto nuotrauka: Šprotai iš meldinių nendrinukių – 1 etapas
Paruoškite šprotams reikalingas sudedamąsias dalis. Šaldytus šprotus nuplaukite, bet visiškai neatšildykite.

Recepto nuotrauka: Meknių šprotai – 2 etapas
Kaip paruošti šprotus:

Žuvėdrą užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 5 minutėms.

Kaip paruošti receptą: šprotai iš gaubtagyvių – žingsnis Nr. 3
Išvalykite kiekvienos žuvies galvą ir vidurius ir būtinai pašalinkite juodą gysločio vidų, nes jis labai kartus. Dar kartą nuplaukite ir sudėkite išvalytas žuvis į indą labai arti viena kitos, kad kepant jos neatsidarytų.

Recepto nuotrauka: Meknių šprotai – 4 etapas
Suberkite druską, cukrų, pipirų žirnelius ir lauro lapus. Jei norite, galite įpilti 0,5 šaukštelio „skystų” dūmų.

Recepto nuotrauka: Meknių šprotai – 5 etapas
Supilkite užplikytą arbatą ir bekvapį augalinį aliejų. Indą pašaukite į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 25-30 minučių.

Recepto nuotrauka: Meknių šprotai – 6 etapas.
Išimkite formą iš orkaitės ir leiskite jai šiek tiek atvėsti.

Recepto nuotrauka: Meknių šprotai – 7 etapas
Dėkite šprotus į lėkštę ir patiekite šiltus arba šaltus – bet kokiu atveju jie labai skanūs. Nepamirškite duonos!

Parašykite komentarą