Sultingus, rausvus šprotus galima lengvai pasigaminti savarankiškai, pridėjus reikiamų prieskonių. Jis yra daug sveikesnis ir skanesnis nei parduotuvėje pirktas variantas!
Produktai Šprotai iš meldinių nendrinukių
Ingredientai (2 porcijoms)
Moiva – 400 gr
lauro lapai – 4-5 vnt.
Pipirai – 6-8 vazonai.
Arbata (virti) – 1 šaukštelis.
Cukraus – 0,5 šaukštelio.
Druska – 4 žiupsneliai
Verdantis vanduo – 100 ml
Augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas.
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptas Žuvų šprotai
Recepto nuotrauka: Šprotai iš meldinių nendrinukių – 1 etapas
Paruoškite šprotams reikalingas sudedamąsias dalis. Šaldytus šprotus nuplaukite, bet visiškai neatšildykite.
Recepto nuotrauka: Meknių šprotai – 2 etapas
Kaip paruošti šprotus:

Žuvėdrą užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 5 minutėms.
Kaip paruošti receptą: šprotai iš gaubtagyvių – žingsnis Nr. 3
Išvalykite kiekvienos žuvies galvą ir vidurius ir būtinai pašalinkite juodą gysločio vidų, nes jis labai kartus. Dar kartą nuplaukite ir sudėkite išvalytas žuvis į indą labai arti viena kitos, kad kepant jos neatsidarytų.
Recepto nuotrauka: Meknių šprotai – 4 etapas
Suberkite druską, cukrų, pipirų žirnelius ir lauro lapus. Jei norite, galite įpilti 0,5 šaukštelio „skystų” dūmų.
Recepto nuotrauka: Meknių šprotai – 5 etapas
Supilkite užplikytą arbatą ir bekvapį augalinį aliejų. Indą pašaukite į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 25-30 minučių.
Recepto nuotrauka: Meknių šprotai – 6 etapas.
Išimkite formą iš orkaitės ir leiskite jai šiek tiek atvėsti.
Recepto nuotrauka: Meknių šprotai – 7 etapas
Dėkite šprotus į lėkštę ir patiekite šiltus arba šaltus – bet kokiu atveju jie labai skanūs. Nepamirškite duonos!