Skumbrės suktinukai su sodriais, aromatingais prieskoniais, įvynioti į sultingos rūkytos krūtininės mėsos gabalėlius – receptas, įkvėptas itališko patiekalo porchetta.
Produktai Skumbrės suktinukai su rūkyta krūtinine
Ingredientai (2 porcijoms)
Skumbrės filė – 4 vienetai (500 g)
Rūkyta šoninė (plonais griežinėliais) – 70 g.
Česnakas – 1 skiltelė
Citrina – 0,5 vieneto.
Itališkos žolelės (raudonėlis, bazilikas, rozmarinas) – 1 šaukštelis.
Pankolio sėklos – 1 šaukštelis.
Šviežios petražolės – 5 šakelės
Alyvuogių aliejus – 20 g
Druska – pagal skonį
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasSkumbrės suktinukai su rūkytu pilvuku
Recepto nuotrauka: Skumbrės suktinukai su rūkytu pilvuku – 1 žingsnis.
Paruoškite reikiamus ingredientus. Taip pat reikia medinių iešmelių arba dantų krapštukų.
Recepto nuotrauka: Skumbrės suktinukai su rūkytu pilvuku – 2 žingsnis
Nulupkite ir smulkiai supjaustykite česnaką.
Recepto nuotrauka: Skumbrės suktinukai su rūkytu pilvuku – 3 etapas
Pusės citrinos žievelę sutarkuokite smulkia tarka.
Recepto nuotrauka: Skumbrės suktinukai su rūkytu pilvuku – 4 žingsnis
Sutrinkite pankolio sėklas.

Recepto nuotrauka: Skumbrės suktinukai su rūkytu pilvuku – 5 etapas
Smulkiai supjaustykite petražoles.
Recepto nuotrauka: Skumbrės suktinukai su rūkytu pilvuku – 6 žingsnis.
Įmaišykite citrinos žievelę, česnaką, petražoles, pankolį ir itališkų žolelių mišinį. Įjunkite orkaitę ir įkaitinkite ją iki 180 laipsnių.
Recepto nuotrauka: Skumbrės suktinukai su rūkyta krūtinine – 7 etapas
Kiekvieną skumbrės filė iš vidinės pusės patepkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais.
Recepto nuotrauka: Skumbrės suktinukai su rūkytu pilvuku – 8 žingsnis
Apvoliokite filė iš abiejų pusių aromatiniame mišinyje.
Recepto nuotrauka: Skumbrės suktinukai su rūkyta krūtinėle – 9 etapas
Suvyniokite skumbrių filė oda žemyn.
Recepto nuotrauka: Skumbrės suktinukai su rūkyta krūtinine – 10 etapas
Suvyniokite skumbrės suktinukus su krūtinėlės griežinėliais ir kiekvieną jų sutvirtinkite drėgnu dantų krapštuku.
Recepto nuotrauka: Skumbrės suktinukai su rūkyta krūtinine – 11 etapas
Žuvies suktinukus sudėkite ant kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę. Skumbrės suktinukus 15-20 minučių kepkite 180 laipsnių orkaitėje.
Recepto nuotrauka: Skumbrės suktinukai su rūkyta krūtinine – 12 etapas
Iškeptą skumbrės filė su rūkyta nugarine ištraukite iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti.
Recepto nuotrauka: Skumbrės suktinukai su rūkyta krūtinine – žingsnis Nr. 13
Paruoštą skumbrės patiekalą patiekite šiltą. Gero apetito!