Jei skumbrę marinuosite citrinos sultyse ir iškepsite garstyčių ir svogūnų padaže su kepintų grybų ir saliero šaknies įdaru, turėsite originalią, sveiką ir skanią vakarienę.
Produktai Skumbrė, kepta su salierais ir grybais (folijoje)
Ingredientai (4 porcijoms)
Skumbrė – 2 vienetai (650 g)
Šakniniai salierai – 150 g
Švieži šampinjonai – 150 g
Citrina – 0,5 se.
Svogūnai – 0,5 vieneto (100 g)
Valgomosios garstyčios – 1 šaukštelis.
Augalinis aliejus – 2 šaukštai.
Druska – 1 šaukštelis.
Malti juodieji pipirai – 2-3 žiupsneliai
*
Patiekti (pagal pageidavimą):
Citrina – pagal skonį
Šviežios žolelės – pagal skonį
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasSkumbrė, kepta su salierais ir grybais (folijoje)
Recepto nuotrauka: Skumbrė, kepta su salierais ir grybais (folijoje) – 1 etapas
Paruoškite visus ingredientus.
Skumbrę galima naudoti užšaldytą, iš šaldiklio ją išimkite likus pusvalandžiui iki gaminimo.
Kepimo metu reikės kepimo folijos.

Recepto nuotrauka: Skumbrė, kepta su salierais ir grybais (folijoje) – 2 etapas
Nuo skumbrės nuimkite odą, perpjaukite žuvį išilgai nugarkaulio į dvi dalis ir išimkite vidų, nugarkaulį ir stambius kaulus. Nuplaukite žuvį ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
Apšlakstykite kiekvieną filė citrinos sultimis ir palikite 30 minučių marinuotis.
Recepto nuotrauka: Skumbrė, kepta su salierais ir grybais (folijoje) – 3 etapas
Kol žuvis marinuojama, paruoškite įdarą.
Nulupkite saliero šaknį, nuplaukite ir sutarkuokite stambia tarka.
Recepto nuotrauka: Skumbrė, kepta su salierais ir grybais (folijoje) – 4 etapas
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir ant vidutinės ugnies 4-5 min. pakepinkite smulkintą salierą, kol šiek tiek suminkštės.
Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių.
Recepto nuotrauka: Skumbrė, kepta su salierais ir grybais (folijoje) – 5 etapas
Nuvalykite grybus, pašalinkite nešvarumus, nuplaukite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Recepto nuotrauka: Skumbrė, kepta su salierais ir grybais (folijoje) – 6 etapas
Sudėkite grybus į keptuvę su salierais ir išmaišykite.
Recepto nuotrauka: Skumbrė, kepta su salierais ir grybais (folijoje) – 7 etapas
Kepkite viską kartu, kol skystis išgaruos, apie 6-7 minutes ant vidutinės ugnies.
Recepto nuotrauka: Skumbrė, kepta su salierais ir grybais (folijoje) – 8 etapas
Svogūnus nulupkite, nuplaukite ir stambiai supjaustykite.
Svogūną ir garstyčias sudėkite į trintuvo dubenį.
Recepto nuotrauka: Skumbrė, kepta su salierais ir grybais (folijoje) – žingsnis Nr. 9
Susmulkinkite svogūną kartu su garstyčiomis iki tyrės. Negalima naudoti blenderio – svogūną sutarkuokite smulkia tarka arba labai smulkiai supjaustykite.
Recepto nuotrauka: Skumbrė, kepta su salierais ir grybais (folijoje) – 10 etapas
Pusę skumbrės padėkite ant folijos lakšto išorine puse į viršų ir aptepkite svogūnų ir garstyčių mišiniu.
Recepto nuotrauka: Skumbrė, kepta su salierais ir grybais (folijoje) – 11 etapas
Apverskite skumbrės filė riebalais į apačią, žuvį pasūdykite ir papipirinkite.
Recepto nuotrauka: Skumbrė, kepta su salierais ir grybais (folijoje) – žingsnis Nr. 12
Pusę grybų ir salierų įdaro užtepkite ant vienos skumbrės filė.
Recepto nuotrauka: Skumbrė, kepta su salierais ir grybais (folijoje) – žingsnis Nr. 13
Uždenkite antrąją žuvies pusę, ant viršaus užberkite svogūnų ir garstyčių mišinio.
Recepto nuotrauka: Skumbrė, kepta su salierais ir grybais (folijoje) – žingsnis Nr. 14
Sandariai suvyniokite skumbrę į foliją, nepalikdami tarpų. (Galite suvynioti į kelis folijos sluoksnius).
Antrąją žuvį paruoškite taip pat.
Recepto nuotrauka: Skumbrė, kepta su salierais ir grybais (folijoje) – žingsnis Nr. 15
Žuvį, suvyniotą į foliją, padėkite ant orkaitės grotelių ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Po 20 minučių apverskite žuvį į kitą pusę ir kepkite dar 10 minučių.
(Jei kepant žuvies vyniotinis ištektų, po lentyna galite padėti padėklą).
Recepto nuotrauka: Skumbrė, kepta su salierais ir grybais (folijoje) – žingsnis Nr. 16
Skumbrė, kepta su salierais ir grybais, paruošta.
Atsargiai (karšti garai!) nuimkite foliją ir perkelkite žuvį į lėkštę.
Recepto nuotrauka: Skumbrė, kepta su salierais ir grybais (folijoje) – žingsnis Nr. 17
Papuoškite patiekalą šviežiomis žolelėmis, citrinos griežinėliais ir patiekite.
Folijoje su salierais ir grybais kepta skumbrė gali patikti net vaikams – joje beveik nėra kaulų, žuvis yra sultinga ir sultinga.
Recepto nuotrauka: Skumbrė, kepta su salierais ir grybais (folijoje) – žingsnis Nr. 18
Tokios žuvies gabalėlis vakarienei – ir po valgio būsite sotūs, su lengvumo jausmu.
Gero apetito!