Staiga užsinorėjau skumbrės. Kadangi žuvis yra gana riebi, kaip garnyras buvo siūlomi ryžiai arba bulvės. Ir tada prisiminiau, kaip žuvis buvo supjaustyta… Na, pasirodė visai neblogai 🙂
Produktai Skumbrė, įdaryta bulvių koše
Ingredientai (6 porcijoms)
Didelė skumbrė – 3 vnt.
Vidutinio dydžio bulvės – 5-6 vnt.
Vidutinis svogūnas – 1 vnt.
Pusiau kietasis sūris – 50 g
Čiobreliai
Rosemary
Raudonėlis
Šalavijas
Juodieji pipirai
Curcuma
Krapai
Druska
Aliejus – kepimui
Iš tikrųjų šias skumbres pirkau marinavimui, todėl pasirinkau pačias didžiausias. Tačiau daug geriau būtų imti mažus ir patiekti juos porcijomis, kiekvieną jų turėjome padalyti per pusę. 🙂

Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasSkumbrė, įdaryta bulvių koše
Recepto nuotrauka: Skumbrė, įdaryta bulvių koše – 1 žingsnis
Pasirodo, skumbrę perpjauti per nugarą gana paprasta. Aštriu peiliu padarykite du lygiagrečius pjūvius abiejose nugaros peleko pusėse, žirklėmis nukirpkite nugarkaulį ties uodega ir atsargiai ištraukite jį link galvos, kur jį vėl nukirpkite žirklėmis. Atsargiai išimkite vidurius, nuimkite juodą plėvelę nuo pilvo ir, pirštu braukdami išilgai abiejų pusių, apčiuopkite ir išimkite šonkaulius – jie yra dideli ir lengvai randami. Nepamirškite pašalinti žiaunų!
Recepto nuotrauka: Skumbrė, įdaryta bulvių koše – 2 žingsnis
Išvirkite bulves su lupenomis, nulupkite ir sutrinkite. Svogūną supjaustykite kuo smulkiau ir pakepinkite truputį aliejaus, įberkite ciberžolės, kol įgaus šviesiai rausvą spalvą. Sudėkite bulves, druską, prieskonius (berkite jų gausiai, įdaras turi būti kvapnus ir aštrus), įdėkite nedidelį gabalėlį smulkiai tarkuoto sūrio.
Recepto nuotrauka: Skumbrė, įdaryta bulvių koše – 3 žingsnis
Žuvį iš vidaus atskirai pasūdykite ir įdarykite bulvių koše. Dėkite ant kepimo skardos, išklotos popieriumi ir lengvai pateptos aliejumi (žuvis pati išskirs daug riebalų, tačiau reikia įsitikinti, kad pirmajame etape pilvas neperkeps ir nesudegs).
Žuvį laikiau orkaitėje apie 30-35 minutes – pirmas 10 minučių 200 laipsnių temperatūroje, paskui ją sumažinau iki 160 laipsnių. Tačiau turite viską stebėti, kad neperkeptumėte.
Rezultatas man patiko. Pilvas tapo auksinis ir traškus, todėl siūlau žuvį plačiau išlyginti. 🙂 Su paprastu „Riesling” jis labai gerai pavyko. 😉