Šamai – skani žuvis, tačiau aštraus kvapo. Šį trūkumą padės įveikti aromatinga riešutinė duona.
Produktai Šamai pekano riešutų apkepe
Šamai – 800-900 g
Malti riešutai – 50-60 g
Duonos trupiniai – 40-50 gr
Citrinos (tik žievelė) – 0,25-0,5 gr.
Miltai – 4-5 šaukštai.
Kiaušiniai – 2-3 šaukštai.
Druska – 1 šaukštelis.
maltų juodųjų pipirų – 0,5 šaukštelio.
Augalinis aliejus – 2-4 šaukštai.
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasŠaulys su riešutine plutele
Recepto nuotrauka: Kepti šamai – 1 žingsnis
Paruoškite ingredientus keptiems šamams ruošti.
Recepto nuotrauka: Kepti šamai – 2 etapas
Kaip paruošti keptus šamus
Žuvį nuplaukite, supjaustykite griežinėliais, pabarstykite druska ir pipirais. Išmaišykite ir palikite 10-15 minučių pastovėti.

Recepto nuotrauka: Kepti šamai – 3 etapas
Sutarkuokite ketvirtadalio citrinos žievelę (jei norite).
Recepto nuotrauka: Keptas šamas su graikiniais riešutais – 4 žingsnis.
Sumaišykite riešutus, džiūvėsėlius ir žievelę.
Miltus suberkite į atskirą dubenį.
Recepto nuotrauka: Troškintas šamas – 5 etapas
Įmuškite kiaušinius.
Recepto nuotrauka: Apkeptas šamas su graikiniais riešutais – 6 etapas.
Žuvies gabalėlius apvoliokite miltuose.
Recepto nuotrauka: Apkeptas šamas – 7 etapas.
Tada į kiaušinį.
Recepto nuotrauka: Apkeptas šamas graikinių riešutų užtepėlėje – žingsnis Nr. 8
Tada apvoliokite žuvį riešutų apvoliojime.
Recepto nuotrauka: šamas su riešutų glaistu – 9 veiksmas
Paruoštus žuvies gabalėlius padėkite ant lėkštės arba pjaustymo lentos 5 minutėms, kad apvoliotų.
Recepto nuotrauka: Kepti šamai – 10 etapas
Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus augalinio aliejaus. Sudėkite žuvį į keptuvę. Kepkite ant vidutinio stiprumo ugnies 5-7 minutes.
Recepto nuotrauka: šamas žemės riešutų trapume – žingsnis Nr. 11.
Tada žuvį apverskite ir kepkite dar 5 minutes.
Taip iškepkite visą žuvį. Prireikus įpilkite aliejaus.
Recepto nuotrauka: Šamai riešutų apvolioti – 12 etapas.
Keptus šamus patiekite su salotomis arba virtomis bulvėmis.