Šaltalankių gėrimas su imbieru Receptas


Šaltalankių gėrimas su imbieru

Šaltalankiai – tai ypatingi vaisiai, turintys išskirtinių naudingųjų savybių. Jų gėrimas su imbieru ne tik puikiai atgaivina, bet ir stiprina imuninę sistemą. Šis receptas yra paprastas, tačiau rezultatas jus nustebins! 🌟

Reikalingos sudedamosios dalys:

  • 200 g šaltalankių uogų 🍊
  • 2 cm šviežio imbiero šaknies 🌿
  • 500 ml vandens 💧
  • 1-2 šaukštai medaus (pagal skonį) 🍯
  • Citrono sultys (pagal skonį) 🍋
  • Šiek tiek mėtų lapelių (puošimui) 🍃

Gaminimo procesas:

1. Paruošimas:

Pradėkite nuo šaltalankių uogų. Jas gerai nuplaukite po šaltu vandeniu, kad pašalintumėte nešvarumus. Imbiero šaknį nulupkite ir sutarkuokite smulkiai. 🥄

2. Virimas:

Vandens puode užvirkite 500 ml šalto vandens. Kai vanduo užvirs, į jį sudėkite šaltalankius ir tarkuotą imbierą. Virkite 10-15 minučių ant vidutinės ugnies. 🍲

3. Filtravimas:

Po virimo, gėrimą nukoškite per smulkų sietelį ar marlę, kad pašalintumėte uogas ir imbierą. Likusią skystį supilkite į stiklinę. 🥤

4. Skonio priderinimas:

Priklausomai nuo skonio, į gėrimą įdėkite 1-2 šaukštus medaus ir šiek tiek citrinos sulčių. Gerai išmaišykite, kad medus ištirptų. 🥄🍋

5. Puošimas:

Pagardinkite šaltalankių gėrimą šviežiais mėtų lapeliais, kad suteiktumėte gaivumo. 🥒✨

Patiekimas:

Gėrimą galima patiekti tiek šaltą, tiek karštą, priklausomai nuo sezono. Serviruokite jį gražioje stiklinėje ir mėgaukitės skoniu ir naudinga gėrimo poveikiu jūsų organizmui! 🍹

Patarimai:

  • Jei norite gėrimą saldesnio, drąsiai pridėkite daugiau medaus ar cukraus, tačiau nepamirškite, kad šaltalankiai jau turi natūralų saldumą. 🍯
  • Gėrimą galima laikyti šaldytuve iki 3 dienų, jei nenorite gerti iš karto. 🧊

Mėgaukitės skaniu ir sveiku šaltalankių gėrimu su imbieru! 🍹💚

Parašykite komentarą