Saldi sriuba ir aštri vištiena

Saldi sriuba ir aštri vištiena Sudedamosios dalys

    • 2 svogūnai, supjaustyti kubeliais
    • 250 g šoninės, supjaustytos kubeliais
    • 3 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos
    • 1 skarda raugintų kopūstų (apie 1 kg)
    • 2 šaukštai pomidorų kečupo
    • 1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos
    • 500 ml atsargų
    • 1 lauro lapas
    • saldžiosios paprikos milteliai
    • Kmynų sėklos
    • Druska ir pipirai
    • Grietinė
    • Petražolės, susmulkintos
  • ParuošimasDarbo laikas apie 15 minučių

    Virimo ir kepimo laikas apie 45 min.

    Bendras laikas apie 1 val.
    Bananus lėtai virkite svieste ir cukruje, kol suminkštės.

    Atskirame puode pakepinkite salierus ir svogūnus, sudėkite minkštai virtus bananus ir užpilkite sultiniu. Sriubą sutrinkite rankiniu trintuvu ir pagardinkite kariu bei imbieru. Virkite apie 30 minučių.

    Vištienos filė pagardinkite druska ir pipirais, suverkite ant iešmelių, apverskite aliejuje ir apvoliokite smulkintuose wasabi riešutuose.

    Kepkite iešmelius alyvuogių aliejuje ant vidutinės ugnies apie 3 minutes iš kiekvienos pusės ir patiekite su sriuba.

    Patarimai: iešmelius taip pat galima laikyti šiltai 60-80° orkaitėje arba kepti, kol jie iškeps, prireikus naudokite grilio funkciją.

    Vietoj vištienos mini filė, vištienos krūtinėlės gabalėlius taip pat galima supjaustyti griežinėliais arba gabalėliais.

    Jei mėgstate šiek tiek aštresnę sriubą, galite naudoti aštrų karį.

    Be sriubos, iešmelius galima patiekti ir kaip pirštų maistą.

KAIP VALGYTI NORVEGIŠKĄ SALDŽIĄ SRIUBĄ

Kadangi šis receptas daugeliui iš jūsų bus nežinomas, siūlau keletą būdų, kaip juo mėgautis:

Saldžią sriubą galima valgyti karštą arba šaltą.
Patiekite su grietinėle ant viršaus
patiekite ant varškės
ant nesaldinto jogurto
patiekite su griežinėliais pjaustyto sūrio (tiktų aštrus baltasis čederis arba sūris „gjetost”).
Šis receptas skirtas ypatingoms progoms – bent jau mes visada jį taip mėgome.

SUDEDAMOSIOS DALYS

5 puodeliai vandens
1/4 puodelio didelių perlinių tapijokų
1 puodelis smulkintų džiovintų slyvų
1/2 puodelio razinų
1 puodelis susmulkintų džiovintų vaisių mišinio
3/4 puodelio cukraus
1 arbatinis šaukštelis cinamono
1 citrinos žievelės
1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių
INSTRUKCIJOS
Tapijoką per naktį pamirkykite vandenyje. Ryte sudėkite vaisius, cukrų, cinamoną ir citrinos žievelę.
Virkite ant vidutinės ugnies dideliame puode sunkiu dugnu, kol tapijoka taps skaidri, o vaisiai suminkštės, maždaug 10 minučių. Nuimkite nuo ugnies ir įpilkite citrinos sulčių. Leiskite atvėsti. Laikykite šaldytuve iki 1 savaitės.

 

Kai augome, ypatingomis progomis valgydavome tradicinius norvegiškus patiekalus. Ši saldi sriuba yra vienas iš tokių patiekalų. Ją su pasididžiavimu gamindavo mano močiutė: saldus džiovintų vaisių, tapijokos ir prieskonių derinys.

Pirmą kartą pati gaminau saldžią sriubą (norvegiškai – sot suppe). Tai buvo labai paprasta.

O geriausia dalis? Ji buvo tokio pat skonio, kokią gamindavo mano močiutė. Tai mane labai džiugina.

Parašykite komentarą