Ryžiai su daržovėmis ir konservuotu tunu (kepti keptuvėje)

Šį spalvingą ir labai skanų patiekalą iš ryžių, žuvies ir daržovių galima gaminti bet kuriuo metų laiku. Žiemą galite naudoti šaldytas daržoves. Naudodami konservuotus tunus sutaupysite daug laiko. Paruošimas pakankamai greitas – keptuvėje, rezultatas labai ryškus ir maistingas.

Produktai Ryžiai su daržovėmis ir konservuotu tunu (kepti keptuvėje)

Ingredientai (5 porcijoms)
Ilgagrūdžiai ryžiai – 200 gr
Konservuoti tunai aliejuje arba c/c – 100 g (be skysčio)
Saldžioji paprika (šviežia arba šaldyta) – 100 g
Konservuoti kukurūzai – 120 g
Žalieji žirneliai (švieži arba šaldyti) – 100 g
Morkos – 100 g (1 vnt.)
Svogūnai – 100 g (1 vienetas)
Pomidorų pasta – 40 g
Druska – 0,5 šaukštelio (pagal skonį)
Malti pipirai (pipirų mišinys) – 1 šaukštas
Šviežios petražolės – 15 gr (kelios šakelės)
Augalinis aliejus – 30 ml (2 šaukštai)
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasRyžiai su daržovėmis ir konservuotu tunu (keptuvėje)
Recepto nuotrauka: Ryžiai su daržovėmis ir konservuotu tunu (keptuvėje) – 1 žingsnis
Paruoškite visus reikiamus produktus.
Naudoju šaldytas paprikas. Jei naudojate šviežias paprikas, pašalinkite sėklas ir kotelius.
Šaldytų žirnių nereikia atitirpinti.

Recepto nuotrauka: Ryžiai su daržovėmis ir konservuotu tunu (keptuvėje) – 2 žingsnis
Nulupkite svogūną ir morką ir supjaustykite nedideliais kubeliais.

Recepto nuotrauka: Ryžiai su daržovėmis ir konservuotu tunu (keptuvėje) – 3 žingsnis
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir ant didelės ugnies kepkite svogūnus ir morkas apie 5 minutes, kol suminkštės.

Ryžiai su daržovėmis ir konservuotu tunu (keptuvėje) – 4 žingsnis
Paprikas supjaustykite mažais kubeliais (daržovės turi būti maždaug vienodo dydžio) ir sudėkite prie svogūnų bei morkų.

Recepto nuotrauka: Ryžiai su daržovėmis ir konservuotu tunu (keptuvėje) – 5 etapas
Sudėkite konservuotus kukurūzus (be skysčio) ir žaliuosius žirnelius.

Recepto nuotrauka: Ryžiai su daržovėmis ir konservuotu tunu (keptuvėje) – 6 žingsnis
Viską kartu kepkite 3-4 minutes, kol išgaruos skystis.

Recepto nuotrauka: Ryžiai su daržovėmis ir konservuotu tunu (keptuvė) – 7 žingsnis
Ryžiai gerai nuplaunami po tekančiu vandeniu.

Recepto nuotrauka: Ryžiai su daržovėmis ir tunu (keptuvėje) – 8 žingsnis
Į daržoves suberkite ryžius.

Recepto nuotrauka: Ryžiai su daržovėmis ir konservuotu tunu (keptuvė) – 9 etapas
Maišydami kepkite dar 3 minutes.

Recepto nuotrauka: Ryžiai su daržovėmis ir konservuotu tunu (keptuvė) – 10 žingsnis.
Įdėkite pomidorų pastos, druskos ir pipirų mišinio. Įpilkite vandens (400 ml).

Recepto nuotrauka: Ryžiai su daržovėmis ir konservuotu tunu (keptuvėje) – 11 žingsnis.
Sumaišykite visus ingredientus.

Recepto nuotrauka: Ryžiai su daržovėmis ir konservuotu tunu (keptuvėje) – 12 žingsnis
Uždenkite keptuvę dangčiu ir virkite ryžius su daržovėmis ant silpnos ugnies apie 15 minučių, kol ryžiai išvirs ir sugers skystį.

Recepto nuotrauka: Ryžiai su daržovėmis ir konservuotu tunu (keptuvėje) – žingsnis Nr. 13
Smulkiai supjaustykite petražolių lapelius ir suberkite juos į keptuvę.

Recepto nuotrauka: Ryžiai su daržovėmis ir konservuotu tunu (keptuvė) – 14 žingsnis.
Sudėkite tuno gabalėlius (sutrinkite šakute).

Recepto nuotrauka: Ryžiai su daržovėmis ir konservuotu tunu (keptuvė) – 15 žingsnis.
Viską atsargiai išmaišykite. Kaitinkite 1 minutę. Tada išjunkite ugnį ir palikite patiekalą po dangčiu 3-5 minutes.

Recepto nuotrauka: Ryžiai su daržovėmis ir konservuotu tunu (keptuvėje) – žingsnis Nr. 16
Paruošti ryžiai su daržovėmis ir konservuotas tunas.

Recepto nuotrauka: Ryžiai su daržovėmis ir konservuotu tunu (keptuvė) – žingsnis Nr. 17
Gero apetito!

Parašykite komentarą