Legenda byloja, kad šis meksikietiškas Eg-Nog (kokteilis iš kiaušinių, cukraus ir pieno) pirmą kartą buvo pagamintas Pueblo vienuolyno virtuvėje. Tradiciškai šio gėrimo buteliai buvo uždaromi susuktais lapais arba kukurūzų spragėsio kotu. „Eg Nog” yra kalėdinis gėrimas, tačiau meksikiečiai geria „Rompope” per visas šventes ir šeimos šventes.
Produktai Rompope kokteilis
(Sudedamųjų dalių skaičius apskaičiuotas 1,5 litro kokteiliui.)
Pienas – 1 litras
Cukrus – 350 gr.
Valgomoji soda – ½ šaukštelio (2,5 ml)
Cinamonas – 1 lazdelė
Kiaušinių tryniai – 12 kiaušinių.
Tamsusis romas – 300 ml
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasKokteilių Rompope
Recepto nuotrauka: Kokteilių Rompope – 1 žingsnis
Supilkite pieną į keptuvę. Įmaišykite cukrų ir sodą. Įberkite cinamono. Nuolat maišydami užvirinkite mišinį ant vidutinės ugnies. Iš karto supilkite į kitą dubenį ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Išimkite cinamoną jį išspausdami.
Kiaušinių trynius plakite vandens vonelėje, kol taps tiršti. Kiekvieną kartą gerai išmaišydami atsargiai įmaišykite trynius į pieną. Supilkite mišinį į keptuvę. Virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės.

Recepto nuotrauka: „Cocktail Rompope” – 2 žingsnis.
Įmaišykite romą, supilkite į sterilizuotus butelius ir uždenkite dangteliu arba plastikine plėvele. Dėkite į šaldytuvą (gėrimas gerai išsilaikys šaldytuve iki 1 savaitės). Kokteilį patiekite labai šaltą.