Rausvosios lašišos kotletai daržovių padaže

Turėkime žuvies dieną, juk ne veltui šiandien antradienis. Tradiciškai – ketvirtadienį. 🙂

Produktai Rausvosios lašišos kotletai daržovių padaže

Kotletams:
Rausvoji lašiša – 1 kg
Svogūnas – 1 vnt.
Kiaušinis – 1 vnt.
Morkos – 1 vnt.
Žalumynai – 1 maišelis.
Druska – pagal skonį
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Augalinis aliejus – 50 ml
Maišant kepti:
Pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas.
Vanduo – 200 ml
Svogūnas – 1 vnt.
Morkos – 1 -2 morkos.
Druska – pagal skonį
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Augalinis aliejus – 20 ml

Kaip paruošti lašišos kotletus

1. Žuvį nuplaukite, atskirkite filė nuo kaulų ir odos, supjaustykite gabalėliais. 2.

Nulupkite svogūną ir supjaustykite į 4-6 dalis.

Morkas nulupkite, nuplaukite, supjaustykite į 4 dalis.

3. Svogūną, prieskonines žoleles, morkas ir žuvį sumalkite mėsmale.

4. Švelniai sumaišykite su kiaušiniu, druska ir pipirais. Kruopščiai išmaišykite.

5. Suformuokite kotletus, apkepkite iš abiejų pusių įkaitintame aliejuje, kol taps traškūs, tada sudėkite į katilą.

6. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite kubeliais supjaustytą svogūną ir pusžiedžiais supjaustytą morką, kol paruduos.

7. Pomidorų pastą praskieskite vandeniu. Supilkite ant daržovių ir porą minučių patroškinkite. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

8. Supilkite daržovių padažą ant kotletų ir įdėkite rausvosios lašišos kotletus su padažu į orkaitę 15 minučių.

Paruošti lašišos kotletai. Gero apetito!

Parašykite komentarą