Puikiai purūs blyneliai

Puikiai purūs blyneliai

Sudedamosios dalys

1x
2x
3x
2 puodeliai miltų
2 šaukštai cukraus arba pagal skonį
4 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
½ arbatinio šaukštelio kepimo sodos
¼ arbatinio šaukštelio druskos
1 ¾ puodelio pieno arba pagal poreikį
2 kiaušiniai
2 šaukštai ištirpinto sviesto arba augalinio aliejaus
1 arbatinis šaukštelis vanilės
instrukcijos
Suplakite pieną, kiaušinius, ištirpintą sviestą ir vanilę.
Sudėkite sausus ingredientus į dubenį ir suplakite.
Viduryje padarykite duobutę ir supilkite drėgnus ingredientus. Maišykite tik tol, kol susijungs, tešla turi atrodyti šiek tiek puri. Ji turėtų būti šiek tiek tiršta, bet vis tiek turėtų būti galima gana sklandžiai pilti. Gali tekti įpilti šiek tiek daugiau pieno.
Įkaitinkite keptuvę arba keptuvę ant vidutinės ugnies (arba iki 350 °F). Lengvai patepkite sviestu arba alyvuogių aliejumi.
Kiekvienam blynui pilkite po ¼ puodelio tešlos ir kepkite iš vienos pusės, kol susidarys burbuliukai ir pradės sproginėti, maždaug 2 minutes. Apverskite ir kepkite iš kitos pusės apie 1-2 minutes.

pastabos
Jei norite saldesnių blynų, įberkite šiek tiek daugiau cukraus.
Didelėms partijoms gaminti: Jei kepate dideles partijas, įkaitinkite orkaitę iki 175 °F ir orkaitėje palaikykite kepimo skardą. Blynus laikykite šiltai ant kepimo skardos.
Jei norite gaminti viso grūdo blynus: Kvietinius miltus pakeiskite 1/2 puodelio baltųjų miltų.
Paruošti iš anksto: Iškepkite ir atvėsinkite blynus. Atskirkite blynus vaškuoto popieriaus sluoksniu ir sudėkite į šaldymo maišelį. Pašildykite mikrobangų krosnelėje, skrudintuve arba orkaitėje.

Jei ieškote geriausio blynų recepto, kurį galėtumėte pasigaminti nuo nulio, jūs jį radote! Paprasti ingredientai, kuriuos greičiausiai turite po ranka (miltai, pienas, kiaušiniai, kepimo milteliai), paverčia šiuos lengvus blynus puikiais pusryčiais!

Purūs, aromatingi ir skanūs.

Blyneliai lėkštėje, ant kurių pilamas sirupas

Patarimai, kaip pasiekti tobulumą

ŠILUMA Virkite ant vidutinės ugnies. Tai užtrunka ilgiau, bet rezultatai būna geresni (geriausiai tinka neprideganti keptuvė).
Keptuvę patepkite aliejumi ir leiskite jai įkaisti. Prieš gamindami pirmąją partiją, švelniai nuvalykite ją popieriniais rankšluosčiais, kad pašalintumėte dideles aliejaus dėmes. Taip gausite tobulai parudavusius blynus.
Blynai turi būti šiek tiek purios konsistencijos (paveikslėlis žemiau) ir lengvai piltis, tačiau neturi būti skysti.
Jei ji per tiršta, po šaukštą ar du įpilkite pieno.
Jei tešla per skysta arba netyčia įpylėte per daug skysčio, galite įpilti šiek tiek miltų, kad būtų tinkamos konsistencijos.
Apverskite blynus mentele, kai pradės formuotis burbuliukai ir prie kraštų esantys burbuliukai pradės sproginėti.
MIKSINIAI Įmaišymai Įmaišykite įmaišytus produktus ant blynų, kai tik supilsite tešlą į keptuvę, užuot įmaišę juos į tešlą. Taip išvengsite, kad mišrainės sudegtų ant keptuvės.

Kaip pasigaminti blynus (nuo nulio)

AKUMULIATORIUS

Jums patiks, kaip paprasta tai padaryti. Tai taip paprasta, kaip 1, 2, 3!

Sumaišykite sausus ingredientus plaktuvu (taip į miltus įmaišysite oro, beveik kaip persijodami).
Drėgnus ingredientus kruopščiai suplakite su ištirpintu sviestu.
Miltų mišinio viduryje padarykite duobutę ir supilkite drėgnų ingredientų mišinį. Maišykite, bet ne per daug, tešla turi būti šiek tiek puri!

KAIP KEPTI BLYNUS

Patikrinkite elektrinės keptuvės ar keptuvės temperatūrą. Užlašinkite ant paviršiaus lašelį vandens, ir jei jis sušnypščia, vadinasi, keptuvė paruošta, bet neperkaitinkite jos per daug, nes blynai sudegs dar neiškepę viduryje!

Įpilkite 1/4 puodelio tešlos į keptuvę.
Palaukite, kol viduryje susidarys burbuliukai ir jie pradės šokinėti palei kraštus. Kraštai turi būti šiek tiek parudavę.
Apverskite ir apkepkite kitą pusę.
Galite kepti po kelias arba daugiau, priklausomai nuo to, kokio dydžio yra kepimo paviršius. Perkelkite blynus į šiltą (200 °F) orkaitę. Tiesiog pasirūpinkite, kad orkaitėje būtų atidarytas kepimo indas, į kurį bus dedami ką tik iškepti blynai! Taip jie išliks karšti ir galėsite patiekti juos visus iš karto prie stalo kartu su kitais patiekalais.

Pasigaminkite iš anksto / kaip pašildyti blynus

Dažnai spintelėje laikau naminių blynų mišinio partiją, kad blynus būtų lengva kepti, bet darbo dienomis mėgstame juos turėti paruoštus, todėl juos tereikia pašildyti.

Kaip ir blynus, blynus galima laikyti šaldytuve iki 5 dienų, o šaldiklyje – 2 mėnesius. Tiesiog uždarykite juos į šaldymo maišelį arba sandarų indą (tarp jų įdėkite pergamento gabalėlį).

Kaip pašildyti blynus

Keptuvė: Blynelius šaukite tiesiai į skrudintuvą. Taip jie tampa truputį traškūs, o tai labai skanu.

Mikrobangų krosnelėje: Mikrobangų krosnelėje taip pat tinka, tiesiog kaitinkite apie 20-30 sekundžių 1 porcijai.

Parašykite komentarą