Šie gardūs ir skanūs žuvies kukuliai gaminami be kiaušinių. Duonos trupiniai naudojami maltai žuviai surišti – jie sugeria skysčio perteklių ir padaro kukulius tvirtus. Pomidorų padažas papildo mėsos kukulių skonį ir suteikia jiems sultingumo.
Produktai Pomidorų padaže troškinti žuvies kukuliai
Ingredientai (3 porcijoms)
Europinė jūrų lydekos (filė) – 500 gr
Svogūnai – 180 gr (1,5 vnt.)
Pomidorai – 400 g (4 vnt.)
Česnakai – 6 skiltelės
Pomidorų pasta – 50 g
Duonos trupiniai – 70 g (maždaug 5 šaukštai)
Džiovinti bazilikai – 0,5 šaukštelio.
Cukraus – 0,5 šaukštelio.
Druska – pagal skonį
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Augalinis aliejus – 30 ml (2 šaukštai)
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasŽuvies mėsos kukuliai, troškinti pomidorų padaže
Recepto nuotrauka: Pomidorų padaže troškinti žuvies kukuliai – 1 žingsnis
Paruoškite visus produktus pagal sąrašą.
Naudojau jūros lydekos filė, bet galite naudoti bet kokią ne itin ryškią žuvį.

Recepto nuotrauka: Pomidorų padaže troškinti žuvies kukuliai – 2 žingsnis
Per mėsmalę sumalkite jūros lydekos filė, nuluptą svogūną (0,5) ir česnaką (2 skilteles).
Recepto nuotrauka: Pomidorų padaže troškinti žuvies kukuliai – 3 etapas
Įberkite druskos (0,25 šaukštelio), pipirų (žiupsnelį) ir bazilikų.
Recepto nuotrauka: pomidorų padaže troškinti žuvies kukuliai – 4 etapas.
Įmaišykite džiūvėsėlius.
Recepto nuotrauka: Pomidorų padaže troškinti žuvies kukuliai – 5 etapas
Kruopščiai išmaišykite faršą (geriausia rankomis) ir palikite 10-15 minučių pastovėti.
Recepto nuotrauka: Pomidorų padaže troškinti žuvies kukuliai – 6 etapas
Tuo tarpu nulupkite likusį svogūną (1) ir česnaką (4 skilteles) ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
Recepto nuotrauka: Pomidorų padaže troškinti žuvies kukuliai – 7 etapas
Įkaitinkite keptuvę, supilkite aliejų, sudėkite svogūnus ir česnakus. Kepkite 4 minutes ant vidutinės ugnies.
Recepto nuotrauka: Pomidorų padaže troškinti žuvies kukuliai – 8 žingsnis
Pomidorus supjaustykite mažais gabalėliais.
Recepto nuotrauka: Pomidorų padaže troškinti žuvies kukuliai – 9 etapas
Į keptuvę suberkite pomidorus, pomidorų pastą, cukrų ir druską (0,25 šaukštelio). Viską išmaišykite ir virkite dar 3-4 minutes.
Recepto nuotrauka: Pomidorų padaže troškinti žuvies kukuliai – žingsnis Nr. 10
Tada į keptuvę įpilkite vandens (400 ml) ir 10 minučių troškinkite ant silpnos ugnies.
Recepto nuotrauka: Pomidorų padaže troškinti žuvies kukuliai – žingsnis Nr. 11.
Tuo pat metu iš maltos mėsos padarykite mažus rutuliukus (aš turiu 15 vienetų).
Recepto nuotrauka: Pomidorų padaže troškinti žuvies kukuliai – 12 žingsnis
Po kurio laiko į padažą sudėkite mėsos kukulius. Uždenkite keptuvę dangčiu ir sumažinkite kaitrą.
Recepto nuotrauka: Pomidorų padaže troškinti žuvies kukuliai – žingsnis Nr. 13
Mėsos kukulius troškinkite 10-15 minučių ant silpnos ugnies.
Recepto nuotrauka: Pomidorų padaže troškinti žuvies kukuliai – 14 žingsnis
Paruošti gaminti žuvies kukuliai pomidorų padaže.
Recepto nuotrauka: Pomidorų padaže troškinti žuvies kukuliai – 15 žingsnis
Patiekite mėsos kukulius su bulvių koše, košėmis, virtais makaronais.
Gero apetito!