
Ingredientai:
- 4 dideli baltymai (apie 120 g)
- 250 g cukraus
- 1 a.š. acto (baltojo vyno arba obuolių)
- 2 a.š. kukurūzų krakmolo
- 300 ml grietinėlės (plakti)
- 250 g įvairių uogų (braškių, mėlynių, aviečių) 🍓
- Žiupsnelis druskos
Paruošimo etapas:
1. Paruoškite orkaitę:
Įkaitinkite orkaitę iki 120 °C (248 °F) ir paruoškite kepimo skardą, išklodami ją kepimo popieriumi. Ant popieriaus galite piešti 2-3 didelius apskrito pavidalo šablonus, kad palengvintumėte pyragaičių formavimą.
2. Plakti baltymus:
Giliai inde (geriausia – metale) įmuškite baltymus ir įdėkite žiupsnelį druskos. Plakite, kol baltymai pradės putas, tada pamažu įberkite cukrų. Plakite toliau, kol masė taps standi ir blizgi. 🎂
3. Pridėti acto ir krakmolo:
Į plaktus baltymus įmaišykite actą ir kukurūzų krakmolą, švelniai maišydami. Tai suteiks pyragaičiams purumo ir stabilumo.
4. Formuoti pyragaičius:
Ant paruošto kepimo popieriaus šaukštu suformuokite 4-6 pyragaičius, palikdami pakankamai vietos tarp jų, nes jie šiek tiek išsipūs kepant.
5. Kepti:
Įdėkite kepimo skardą į orkaitę ir kepkite 60-70 minučių, kol pavlovos bus sausos ir trupinės. Orkaitės duris atidarykite tik po to, kai pyragaičiai visiškai atvės.
6. Plakti grietinėlę:
Kai pyragaičiai atvės, plakite grietinėlę iki standžių kolių su šiek tiek cukraus pagal skonį. 🍦
7. Uogos:
Nuplaukite ir išdėliokite pasirinktų uogų, geriausia kai kurias palikti kaip dekoraciją, o kitas pjaustyti.
8. Surinkti pyragaičius:
Ant kiekvieno atvėsusio pyragaičio uždėkite plakta grietinėlė ir gausiai apibarstykite uogomis.
9. Patiekti:
Pavlovos pyragaičius galite papuošti šviežiais mėtų lapeliais arba šokolado drožlėmis prieš patiekiant. 🥳
Skanaus!