Pasninko mieliniai blyneliai

Puikus sekmadienio popietės patiekalas pasninkaujantiems žmonėms. Lentinis, paprastas, skanus, sotus ir nebrangus. Nėriniuoti blynai yra mieliniai švelnūs, su bulvėmis, rekomenduoju.

Ingredientai Pasninko mieliniai blyneliai (6 porcijoms)

Miltai – 250 gr
Šiltas vanduo – 400 ml
Cukrus – 2-3 šaukštai
Vidutinio dydžio bulvės – 1 vnt.
Sausos aktyvios mielės – 1 šaukštelis.
Druska – 1 žiupsnelis
Augalinis aliejus – 3-4 šaukštai + kepimo aliejus
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasMieliniai blyneliai
Recepto nuotrauka: Pasninko mieliniai blyneliai – 1 žingsnis.
Produktai, skirti gavėnios mieliniams blynams priešais jus.

Recepto nuotrauka: gavėnios mieliniai blyneliai – žingsnis Nr. 2
Kaip pasigaminti gavėnios mielinius blynus:

Persijokite miltus. Suberkite cukrų, druską ir sausas mieles. Įmaišykite miltus.

Recepto nuotrauka: Pasninko mieliniai blyneliai – 3 žingsnis.
Bulves nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite smulkia tarka.

Recepto nuotrauka: liesi mieliniai blyneliai – 4 žingsnis.
Į dubenį supilkite šiltą vandenį, sudėkite bulvių košę ir augalinį aliejų. Gerai išmaišykite.

Recepto nuotrauka: liesi mieliniai blyneliai – 5 žingsnis.
Dubenyje sumaišykite drėgnus ir sausus ingredientus. Pirmiausia išmaišykite šaukštu.

Recepto nuotrauka: liesi mieliniai blyneliai – 6 etapas.
Tada viską išplakite iki vientisos masės (be gumuliukų).

Recepto nuotrauka: liesi mieliniai blyneliai – 7 veiksmas
Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 60 minučių. Tešla iškyla, dar kartą suplakite.

Recepto nuotrauka: Mieliniai blyneliai su mielėmis – 8 žingsnis.
Įkaitinkite keptuvę, patepkite ją augaliniu aliejumi. Supilkite tešlos porciją, paskirstykite ją po visą keptuvę. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol iš vienos pusės apskrus (apie 1-2 minutes).

Recepto nuotrauka: gavėnios mieliniai blyneliai – 9 žingsnis
Tada apverskite ir kepkite iš kitos pusės, kol apskrus (apie 1-2 minutes).

Recepto nuotrauka: Pasninko mieliniai blyneliai – žingsnis Nr. 10
Taip iškepkite visus blynus, sudėdami juos į lėkštę. Prieš kiekvieną blyną keptuvę patepkite augaliniu aliejumi.
Mieliniai blyneliai paruošti.

Recepto nuotrauka: gavėnios mieliniai blyneliai – 11 žingsnis.
Pasninko mielinius blynus patiekite šiltus su uogiene, medumi arba džemu.

Parašykite komentarą