Okroška su grietine


Okroška su grietine

Okroška – tai gaivus ir lengvas patiekalas, įprastai ruoštas vasaros sezonu. Šis patiekalas puikiai tinka karštą dieną, nes yra sotus, tačiau tuo pačiu ir atgaivina. Šiame recepte pateiksiu, kaip paruošti klasikines okroškas su grietine. 🥒🥚

Ingredientai:

  • 4 vidutiniai jauni bulvės 🥔
  • 2 kiaušiniai 🥚
  • 1 nerūgštus agurkas 🥒
  • 1 pomidoras 🍅
  • 100 g virtos dešros arba kumpio 🍖
  • 100 g žaliųjų žirnelių 🌱
  • 1 šaukštas garstyčių
  • 500 ml kefyro arba jogurto
  • 200 ml grietinės 🥄
  • Druska bei pipirai (pagal skonį)
  • Kepintos arba šviežios žolelės (pvz., krapai, petražolės) 🌿
  • Šiek tiek citrinos sulčių (pagal skonį)

Paruošimo eiga:

  1. Pirmas žingsnis: Pradėkite nuo bulvių ir kiaušinių virimo. Bulves gerai nuplauname, o tada verdame su lupenomis pasūdytame vandenyje, kol jos taps minkštos (apie 20-30 min). Kiaušinius virkite maždaug 10 minučių, kol jie bus kietai virtai. 🕒
  2. Antras žingsnis: Išvirtas bulves ir kiaušinius atvėsinkite, o kai jie atvės, nulupkite. Supjaustykite bulves į mažus kubelius, o kiaušinius – į smulkus gabaliukus. 🥄
  3. trečias žingsnis: Agurką ir pomidorą taip pat supjaustykite smulkiais kubeliais. Jei naudojate virtą dešrą arba kumpį, supjaustykite juos mažais gabalėliais. 🥩
  4. Ketvirtas žingsnis: Visus paruoštus ingredientus (bulves, kiaušinius, agurkus, pomidorus, dešrą) sudėkite į didelį dubenį. Įberkite žaliųjų žirnelių. 🌱
  5. Penkta žingsnis: Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite kefyrą arba jogurtą su grietine, garstyčiomis, druska, pipirais ir citrinos sultimis. Viską gerai išmaišykite, kad gautumėte vientisą masę. 🍋
  6. Šeštas žingsnis: Supilkite paruoštą padažą į dubenį su daržovėmis ir mėsos ingredientais. Viską gerai permaišykite, kad visi ingredientai būtų aptraukti padažu. 🌊
  7. Paskutinis žingsnis: Prieš patiekiant, papuoškite patiekalą šviežiomis kapotomis žolelėmis. Rekomenduojama leisti okroškai pastovėti šaldytuve maždaug 30 minučių, kad ji gerai prisisotintų skonių. 🍽️

Patikrinkite:

Prieš patiekiant, galite dar kartą paragauti ir, jei reikia, papildomai pagardinti druska ar pipirais. Okrošką su grietine patiekite kartu su šviežiais duonos kąsniais. Skanaus! 😋

Parašykite komentarą