4 vidutinio dydžio obuoliai (geriausiai maišytos rūšys) 🍏
4 vidutinio dydžio kriaušės 🍐
200 g cukraus 🍬
200 g miltų
100 g sviesto (minkšto) 🧈
2 kiaušiniai 🥚
1 šaukštas cinamoninės ekstrakto (arba cinamono miltelių) 🌿
1 šaukštas kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos 🧂
1 šaukštas vanilės cukraus (neprivaloma)
Gaminimo procesas:
Obuolių ir kriaušių paruošimas: Pradėkite nuo obuolių ir kriaušių nulupimo. Supjaustykite juos griežinėliais arba kubeliais – kaip kam patinka! 🍏🍐 Pjaustytus vaisius dėkite į dubenį.
Cukraus ir cinamono mišinys: Į dubenį su obuoliais ir kriaušėmis įberkite 50 g cukraus ir cinamono. Gerai išmaišykite, kad visi vaisiai būtų apibarstyti cukrumi ir cinamonu. Palikite 15 minučių, kad vaisiai atidavimo sultis.
Pyrago tešlos ruošimas: Dideliame dubenyje sumaišykite likusį cukrų su sviestu. Maišykite iki kreminės konsistencijos. Tada po vieną įmuškite kiaušinius ir vėl gerai išmaišykite.
Į šią masę suberkite miltus, kepimo miltelius, druską, ir, jei norite, vanilės cukrų. Viską gerai išmaišykite, kol gausite homogenišką masę.
Pyrago formos paruošimas: Pasiruoškite pyrago formą – ja aptepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi. Tešlą supilkite į formą ir išlyginkite paviršių.
Vaisių įdėjimas: Ant pyrago tešlos tolygiai išdėliokite paruoštus obuolius ir kriaušes. Grafikute galite sukurti gražesnį dizainą!
Pyrago kepimas: Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Kepkite pyragą apie 40-50 minučių, kol jis taps auksinės spalvos.
Cholija: Iškepusį pyragą leiskite atvėsti formoje apie 10 minučių, tada atsargiai perkelkite jį ant grotelių, kad visiškai atvėstų.
Patiekimas: Pyragą galite patiekti šiltą arba kambario temperatūros. Šalia puikiai tiks ledai arba plakta grietinėlė! 🍦
Patarimai:
Pyragą galite pagardinti ištirpintu sviestu ir pabarstyti riešutais ar džiovintomis uogomis.
Jei norite, vietoj kriaušių galite naudoti ir kitus vaisius, pavyzdžiui, slyvas ar persikus.