Meringue Receptas


Meringue (anksčiau vadintos putėsiais)

 

Meringue – tai lengvas ir saldus desertas, pagamintas iš plaktų kiaušinių baltymų ir cukraus. Šis desertas gali būti naudojamas tiek kaip pagrindinis, tiek kaip papildomas elementas įvairiuose desertuose, pavyzdžiui, pyraguose, tortuose ar tiesiog sušalimuose (šaldyta data). Štai kaip pasigaminti skanų meringue! 🍬

 

Ingredientai:

 

  • 4 dideli kiaušinių baltymai 🥚
  • 250 g cukraus (baltas arba rudasis) 🍬
  • 1 šaukštelis citrinos sulčių 🍋
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto (neprivaloma) 🌼
  • Žiupsnelis druskos 🌊

 

Paruošimo procesas:

 

 

1. Kiaušinių baltymų paruošimas

Prieš pradedant, įsitikinkite, kad kiaušinių baltymai yra kambario temperatūros. Tai padės jiems geriau išsiplakti. 🥶 Kiaušinius atidžiai atskirkite nuo trynio – net mažiausia trynio dalelė gali sutrukdyti baltymams išsipūsti.

 

2. Plakimas

1. Į didelį dubenį įdėkite kiaušinių baltymus ir žiupsnelį druskos. Pradėkite plakti elektrinėm plaktuvėm ant mažos greičio, kol baltymai šiek tiek užputos. 🔄
2. Palaipsniui didinkite greitį ir plakite, kol baltymai pasidarys putoti ir pradės formuotis minkštos viršūnėlės. Tai užtruks apie 3-5 minutes. 🕒

 

3. Cukraus pridėjimas

1. Palaipsniui pridėkite cukrų – po šaukštą. Plakite baltymus, kol cukrus visiškai ištirps ir gausite tvirtas viršūnėles. Tai užtruks dar apie 5-7 minutes. ⚡️
2. Pridėkite citrinos sultis ir vanilės ekstraktą (jei naudojate) ir dar kartą trumpai išplakite.

 

4. Meringue formavimas

1. Paruoškite kepimo skardą, išklodami ją su kepimo popieriumi. 🧼
2. Naudodami šaukštą arba konditerinį maišelį, formuokite norimas formas ant kepimo popieriaus. Tai gali būti nedideli kaseliai, pyragaičiai ar net ratai, kurie vėliau gali būti naudojami tortams. 🎂

 

5. Kepimas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 90 °C (190 °F). Kepkite meringue apie 1-1.5 valandos, kol jie bus sausi ir traškūs iš išorės, o vidus liks šiek tiek minkštas. Oven laikas priklauso nuo meringue dydžio ir raugimo būdų. 🕰️
2. Po kepimo, išjunkite orkaitę ir leiskite meringue pilnai atvėsti orkaitėje (su durimis atidaromomis) – tai padės jiems išlikti traškiems.

 

6. Patiekimas

Meringue gali būti patiekiamas tiesiogiai kaip skanus užkandis, arba galite juos panaudoti kaip desertą su vaisiais, šaltuoju kremu ar šokoladu. 🍫

 

Patarimai:

 

  • Naudokite švarius, sauscius indus ir įrankius – net mažiausia riebi dalelė gali sutrukdyti baltymų išplovimui.
  • Jei norite, meringue galite tonuoti maistiniais dažais, kad suteiktumėte jiems daugiau spalvų. 🌈
  • Galite laikyti meringue hermetiškai uždarame inde kambario temperatūroje iki savaitės. 🗓️

Dabar, kai žinote, kaip pasigaminti puikų meringue, kviečiame eksperimentuoti su skoniais ir dekoracijomis! Skanaus! 🎉

Parašykite komentarą