Lengva naminė lazanija

Sudedamosios dalys
1x
2x
3x
12 nevirtų lazanijos makaronų
4 puodeliai mocarelos sūrio susmulkinti ir padalyti
½ puodelio parmezano sūrio susmulkinta ir padalinta
pomidorų padažas
½ svaro liesos maltos jautienos
½ svaro itališkos dešros
1 kubeliais supjaustytas svogūnas
2 skiltelės smulkinto česnako
36 uncijų makaronų padažo *žr. pastabą
2 šaukštai pomidorų pastos
1 arbatinis šaukštelis itališkų prieskonių
sūrio mišinys
2 puodeliai rikotos sūrio
▢¼ puodelio susmulkintų šviežių petražolių
▢1 plaktas kiaušinis
instrukcijos
Įkaitinkite orkaitę iki 350 °F. Virkite makaronus al dente pagal pakuotės nurodymus. Nuplaukite po šaltu vandeniu ir atidėkite į šalį.
Jautieną, dešrą, svogūną ir česnaką kepkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol neliks rausvos spalvos. Nusausinkite riebalus.
Įmaišykite makaronų padažą, pomidorų pastą ir itališkus prieskonius. Virkite 5 minutes.
Paruoškite sūrio mišinį, sumaišydami 1½ puodelio mocarelos, ¼ puodelio parmezano sūrio, rikotą, petražoles ir kiaušinį.
Į 9×13 formato skardą įpilkite 1 puodelį mėsos padažo.
Ant viršaus uždėkite 3 lazanijos makaronus. Sluoksniuokite ⅓ sūrio mišinio ir 1 puodeliu mėsos padažo.
Pakartokite dar du kartus.
Užbaigti 3 makaronais, užpiltais likusiu padažu.
Uždenkite folija ir kepkite 45 minutes.
Atdenkite, pabarstykite likusiu sūriu (2 ½ puodelio mocarelos sūrio ir ¼ puodelio parmezano sūrio) ir kepkite dar 15 minučių arba tol, kol paruduos ir burbuliuos. Jei reikia, 2-3 minutes pakepinkite.
Prieš pjaustydami pailsėkite 10-15 minučių.
pastabos
*Pastaba apie padažą: Šiame recepte kiekvienam sluoksniui tenka apie 1 puodelis mėsos padažo. Jei lazanijai pageidaujate daugiau padažo, padidinkite makaronų padažo kiekį iki 48 uncijų.
Patarimas, kaip sutaupyti laiko: Naudokite šviežius lazanijos lakštus, kuriuos rasite delikatesų skyriuje, ir praleiskite virimo etapą! Šviežios lazanijos pirmiausia nereikia virti.
Išėmę iš orkaitės leiskite lazanijai pastovėti (pailsėti) bent 15 minučių (tinka ir 30-45 minutės). Taip ji nesubyrės ir pjaustant išlaikys formą.
Atliekant pakartotinį šildymą, ilsėtis nereikia.
Pakeitimai:
Rikotos sūrį galima pakeisti varške.
Jei reikia, vietoj dešros naudokite jautieną (arba net maltą kalakutieną).
Naminė lazanija yra klasikinis patiekalas, kurį turėtų turėti kiekvienas virėjas. Švelnūs makaronų lakštai, sūrio įdaras ir sotus mėsingas pomidorų padažas – puikus patiekalas!
Nors šį receptą reikia atlikti keliais etapais, jį lengva pagaminti ir jis turi didžiulį skonį. Šį patiekalą galima gaminti iš anksto ir jis gerai užšaldomas prieš kepimą arba po jo!
Kaip pasigaminti lazaniją
Naminė lazanija gali būti gaminama keliais etapais, tačiau kiekvienas žingsnis yra paprastas ir užtikrinu, kad verta skirti tam laiko; puikus itališkas patiekalas!
Visi šio recepto ingredientai yra jums žinomi dalykai, ir tai visai nesudėtinga! Viskas, ko reikės šiam lengvam lazanijos receptui, yra viena keptuvė, vienas dubuo ir 9×13 kepimo indas!
Trumpa sluoksnių apžvalga:
Sūrio įdaras Dubenyje sumaišykite rikotą ir sūrius (pagal toliau pateiktą receptą) su kiaušiniu ir atidėkite į šalį. Neturite rikotos? Ne bėda, šiame recepte puikiai tinka varškė!
Mėsos padažas Ant viryklės puode pakepinkite svogūną, česnaką ir mėsą. Supilkite makaronų padažą ir pomidorų pastą ir kelias minutes pavirkite.
Sluoksniuokite kartu Sudėkite mėsos padažo ir sūrio mišinį su makaronais ir kepkite, kol pradės burbuliuoti.
Špinatų lazanija Norėdami pagaminti špinatų lazaniją, išspauskite didžiąją dalį drėgmės iš atitirpintų šaldytų špinatų ir sudėkite juos kartu su sūrio sluoksniu. Lazanijos ingredientai nebūtinai turi būti tik tie, kuriuos matote čia.
Pakeiskite mėsą ar kitus sūrius arba išbandykite įvairius mėsos padažo variantus.

Kaip sluoksniuoti lazaniją
Paruošę mėsos padažą ir sūrius, galite sluoksniuoti. Sluoksniai išdėstomi tokia tvarka:
Padažas – makaronai – sūris
padažas – makaronai – sūris
padažas – makaronai – sūris
makaronai – padažas (iškepti) – sūris
Į 9×13 formą paskirstykite maždaug puodelį mėsos padažo. Sudėkite sluoksnį makaronų.
Ant makaronų viršaus užberkite dalį sūrio mišinio.
Sluoksnius pakartokite, baigdami makaronų ir padažo sluoksniu.
Uždenkite folija ir kepkite.
Nuimkite foliją, ant viršaus užberkite mocarelos ir parmezano ir kepkite dar 15 minučių.
Kiek laiko kepti
Pagal šį receptą lazanija iš viso kepama apie valandą. Kad sūrio viršus būtų tobulai parudavęs, reikės kepti dviem etapais.
Sluoksniuokite, sandariai uždenkite folija, kad išlaikytumėte drėgmę.
Kai iškeps, nuimkite foliją, ant viršaus užberkite sūrio ir grąžinkite į orkaitę dar 15 minučių arba kol viršus paruduos ir jūsų lengva lazanija ims burbuliuoti.
Svarbus patarimas: Iš orkaitės ištrauktai lazanijai leiskite pastovėti (pailsėti) bent 15 minučių (tinka ir 30-45 minutės). Taip ji nesubyrės ir pjaustant išlaikys formą.
Atliekant pakartotinį pašildymą poilsio nereikia.
Mėgstame patiekti klasikinę lazaniją su Cezario arba itališkomis salotomis ir naminiu česnakiniu sviestu išteptomis bandelėmis. Tai geriausias pasaulyje patiekalas!
Padaryti iš anksto
Lazaniją galima paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 2 dienų prieš kepimą. Taip pat galima užšaldyti prieš kepant arba po kepimo.
Užšaldyti
Lazanija yra vienas geriausių patiekalų, kuriuos galima pasigaminti iš anksto ir užšaldyti. Padvigubinkite arba patrigubinkite receptą ir dalį užšaldykite kitai dienai. Atšildykite šaldytuve per naktį ir kepkite, kaip nurodyta.
Kaip pašildyti lazaniją
Jei likučius užšaldėte, pašaukite juos į 350 °F temperatūros orkaitę, kol pašils. Tai turėtų užtrukti apie 30 minučių! Žinoma, likučius puikiai pašildysite ir mikrobangų krosnelėje!