Karšis grietinėje – labai skanaus ir populiaraus žuvies patiekalo receptas. Kepti kryžiukai užpilami grietine ir kepami orkaitėje, arba kryžiukai grietinėje iškepami keptuvėje.
Produktai Morkos, keptos grietinėje
Ingredientai (5 porcijoms)
Karšis – 1 kg (4-6 vnt.)
Svogūnai – 2 vnt.
Kiaušiniai – 3 vnt.
Grietinė – 2 puodeliai (500 ml)
Duonos trupiniai – 5-6 šaukštai
Augalinis aliejus kepimui – 0,5 puodelio
Druska – 2 šaukšteliai.
Petražolės arba krapai – 0,5 ryšulėlio.
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasRabies keptas grietinėje
Recepto nuotrauka: Kepti ešeriai grietinėje – 1 žingsnis.
Paruoškite ingredientus.

Recepto nuotrauka: Kepti ešeriai grietinėje – 2 žingsnis
Kaip virti tarakonus grietinėje:
Išvalykite ir išdarinėkite karšius (išimkite žiaunas, bet palikite galvą), nuplaukite ir nusausinkite.
Kad atsikratytumėte smulkių kaulų, dažnai pjaukite kario nugarinę dalį – skersai žuvies arba smulkiu tinkleliu skersai.
Pagardinkite druska. Palikite žuvį 10-15 minučių.
Recepto nuotrauka: grietinėje kepti karassai – 3 žingsnis
Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūnus.
Recepto nuotrauka: grietinėje keptas karas – 4 etapas.
Pastatykite keptuvę ant ugnies, įkaitinkite ją, įpilkite 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus. Kepkite svogūnus ant vidutinės ugnies maišydami, kol jie taps auksiniai (10-15 min.). Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir palikite svogūnus atvėsti.
Recepto nuotrauka: grietinėje kepti karassai – 5 žingsnis
Įmuškite kiaušinius ir sumaišykite su keptais svogūnais.
Recepto nuotrauka: grietinėje kepti karassai – 6 etapas
Į plačią lėkštę supilkite džiūvėsėlius.
Sausą keptuvę statykite ant didelės ugnies ir gerai įkaitinkite.
Recepto nuotrauka: grietinėje kepti karassai – 7 žingsnis
Įmerkite kryžiukus į kiaušinio ir svogūnų mišinį.
Recepto nuotrauka: Grietinėje kepta žuvis – 8 žingsnis
Tada žuvį apvoliokite džiūvėsėliuose.
Recepto nuotrauka: grietinėje kepti karassai – žingsnis Nr. 9
Apkepkite kruasanus iš abiejų pusių, kol taps traškūs.
Recepto nuotrauka: grietinėje kepti karassai – žingsnis Nr. 10
Kepkite žuvį po 3-5 minutes iš abiejų pusių.
Recepto nuotrauka: grietinėje kepti karassai – žingsnis Nr. 11
Į keptuvę sudėkite apkeptus karšius.
Recepto nuotrauka: grietinėje kepti karassai – žingsnis Nr. 12
Į grietinę supilkite pakankamą kiekį karšių. Jei nuo žuvies kepimo liko kiaušinių, galite sumaišyti grietinę su kiaušiniais ir užpilti mišinį ant jūros ešerių.
Dabar reikia baigti virti tarakoną grietinėje. Tai galima padaryti dviem būdais:
1. Karšius galima troškinti. Tai padarykite uždengę keptuvę su grietinėje esančiais karališkaisiais karkasais ir du kartus užvirinkite ant silpnos ugnies, bet neužvirkite.
2. Karšius galite iškepti orkaitėje. Įkaitinkite orkaitę ir viršutiniame orkaitės trečdalyje įdėkite kepimo skardą. Kepkite karšius grietinėje 180-200 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių. Tada išjunkite orkaitę ir palikite skerdenas orkaitėje.
Recepto nuotrauka: grietinėje kepti karassai – žingsnis Nr. 13
Smulkiai supjaustykite žoleles.
Recepto nuotrauka: grietinėje kepti karassai – žingsnis Nr. 14
Patiekite keptus kryžiukus su grietine, pabarstytus petražolėmis arba krapais.