Mėsos kukulių receptas

Lengvas mėsos kukulių receptas

Sudedamosios dalys

1x
2x
3x
1 svaras maltos jautienos
1 svaras maltos kiaulienos
½ puodelio itališkų džiūvėsėlių
⅓ puodelio pieno
¼ puodelio svogūno, supjaustyto kubeliais
½ arbatinio šaukštelio česnako miltelių
1 arbatinis šaukštelis itališkų prieskonių
1 kiaušinis
¼ puodelio susmulkintų petražolių
¼ puodelio susmulkinto parmezano
druska ir pipirai pagal skonį
instrukcijos
Įkaitinkite orkaitę iki 400 °F.
Vidutiniame dubenyje sumaišykite visus ingredientus, kol jie susimaišys.
Iš mišinio suformuokite 48 mėsos kukulius, maždaug po 1½ valgomojo šaukšto.
Kepkite 18-20 minučių arba kol iškeps.

Šis lengvas mėsos kukulių receptas yra puikus bet kurios virtuvės pagrindas! Jį lengva paruošti, o mėsos kukuliai kaskart būna sultingi ir kupini skonio.

Šiuos mėsos kukulius galima naudoti beveik viskam. Švediški mėsos kukuliai, vynuogių želė kukuliai, spagečiai su mėsos kukuliais arba net naudojami kaip užkandžiai ar užkandžiai!

Mėsos kukulį nuo lėkštės nuimkite šakute

Mėsos kukuliai yra klasikinis receptas, puikiai tinka sriuboms, troškiniams ar sumuštiniams su mėsos kukuliais. Gaminu dideles mėsos kukulių partijas ir jas užšaldžiau, o įdėjusi į puodą verdančios sriubos arba į burbuliuojantį puodą su „Marinara” padažu per kelias minutes pagaminu naminį patiekalą!

Šie lengvi mėsos kukuliai gaminami iš jautienos ir kiaulienos, kad būtų puikus skonių derinys. Galite naudoti bet kokią maltą mėsą, įskaitant veršieną, avieną ar dešrą. Jei mėsa yra labai liesa (kaip mano kalakutienos mėsos kukuliai), kartais pridedu šiek tiek papildomų riebalų, pavyzdžiui, šaukštą alyvuogių aliejaus arba šiek tiek žalios smulkintos šoninės.

Naminiai mėsos kukuliai
Į šį mėsos kukulių receptą dedama itališkų prieskonių ir šiek tiek parmezano sūrio, taip sukuriamas itališkų mėsos kukulių skonis. Jei juos naudosite kitame recepte, prieskonius galite lengvai pakeisti, kad jie atitiktų jūsų patiekalo ingredientus.

Kiaušinis ir džiūvėsėliai yra rišamosios medžiagos, padedančios mėsos kukuliams išlaikyti formą.

Kaip pasigaminti mėsos kukulius

Nepermaišykite:
Kad mėsos kukuliai išliktų itin minkšti ir sultingi, reikia nepermaišyti ingredientų. Permaišant mėsos kukuliai tampa kieti, todėl gamindami šį mėsos kukulių receptą maišykite tik tol, kol jie susijungs!
Svarbu dydis:
Jei mėsos kukuliai bus vienodo dydžio, jie iškeps vienodai greitai. Kad jie būtų vienodi, naudoju sausainių samtelį.
Nebūkite liesi:
Mėsa turi turėti šiek tiek riebalų, kad išliktų minkšta. Jei naudojate itin liesą mėsą, galima įpilti truputį alyvuogių aliejaus arba riebalų.
Paragaukite ir pagardinkite:
Šiame mėsos kukulių recepte parmezano sūris ir itališki džiūvėsėliai suteikia papildomų prieskonių ir skonio. Prieskonius ar prieskonius galite keisti, atsižvelgdami į tai, ką turite po ranka arba kaip valgysite mėsos kukulius. Pavyzdžiui, jei gaminate saldžiarūgštį mėsos kukulių patiekalą, itališkus prieskonius galite pakeisti imbieru ir česnaku.
Iš anksto paruošti mėsos kukuliai ant kepimo skardos
Pagal šį mėsos kukulių receptą paruošite apie 48 mėsos kukulius, kurie puikiai tinka vakarėliams. Man patinka juos gaminti partijomis ir dėti į šaldiklį plastikiniame maišelyje. Juos galima greitai pašildyti orkaitėje ir vėl mėgautis!

Kaip virti mėsos kukulius

Mėsos kukuliai gali būti gaminami įvairiais būdais: kepami keptuvėje, dedami į verdančią sriubą ar padažą arba kepami orkaitėje. Mano mėgstamiausias būdas – kepti orkaitėje, nes mėsos kukuliai nesiplaka, jų nereikia apversti ir jie kaskart būna tobuli!

Kaip iškepti mėsos kukulius

Daugumoje mėsos kukulių bus šiek tiek riebalų, todėl keptuvės išklojimas folija yra neprivalomas, bet palengvina valymą. Įkaitinkite orkaitę ir apipurkškite keptuvę (arba foliją) kepimo purškikliu.

Suvyniokite mėsos kukulius ir dėkite juos ant skardos maždaug 1/2 cm atstumu vienas nuo kito. Nepamirškite, kad mėsos kukuliai turi būti vienodo dydžio, kad iškeptų vienodai.

Kiek laiko kepti mėsos kukulius

Gamindami šį mėsos kukulių receptą, kepkite juos 400 °F temperatūroje 18-20 minučių. Paprastai vieną jų perlaužiu, kad patikrinu, ar nėra rausvos spalvos. Į mėsos kukulį įkištas mėsos termometras turėtų rodyti 165 °F.

Mėsos kukuliai gana atlaidūs orkaitės temperatūrai. Jei orkaitėje kepate ką nors kito, galite tai įdėti ir stebėti mėsos kukulių temperatūrą.

Kaip užšaldyti mėsos kukulius

Išvirtus ir atvėsintus mėsos kukulius galima užšaldyti ir greitai paruošti maistą užimtomis savaitės dienomis! Tiesiog sudėkite juos ant kepimo skardos ir užšaldykite kelioms valandoms. Užšaldę perkelkite į plastikinį šaldiklio maišelį ir laikykite juos užšaldytus iki kelių mėnesių.

Parašykite komentarą