Menkės žuvies kotletai su varške

Menkės žuvies pyragėliai yra švelnūs, minkšti ir sultingi, jei į įdarą įdedate varškės ir baltos duonos. Kepant svieste kotletai įgaus gerą skonį ir traškią plutelę. Kulinariniai eksperimentai su įprastais patiekalais – labai geras sprendimas ir visada skanus rezultatas!

Produktai Menkės žuvies kotletai su varške

Ingredientai (7 porcijoms)
Įdaryta žuvis – 500 g
Arba menkė (filė) – 500 g
Sūris (5 % riebumo) – 100 g
Balta duona (pasenusi) – 60 g (1 riekė)
Sviestas – 20 g (1 valgomasis šaukštas)
Pienas – 100 ml
Miltai (apvoliojimui) – 60-90 gr (4-6 šaukštai)
Druska – 0,5 šaukštelio.
Malti juodieji pipirai – 2 žiupsneliai
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasŽuvies kotletai su menke ir varške
Recepto nuotrauka: Žuvies kotletai su menke ir varške – 1 žingsnis.
Paruoškite žuvies kotletams gaminti reikalingus produktus.
Galite naudoti paruoštą maltą žuvį arba pasigaminti patys iš menkės filė.
Nuplaukite ir nusausinkite menkės filė ir sumalkite ją stambia mėsmale.

Recepto nuotrauka: Menkės žuvies kotletai su varške – 2 žingsnis
Sulaužykite gabalėlį baltos duonos arba duonos kepalo (geriau naudoti pasenusią duoną) ir užpilkite pienu. Palikite 3-5 minutes, kad kepinys suminkštėtų ir sugertų pieną.

Recepto nuotrauka: Menkės žuvies kotletai su varške – 3 žingsnis
Maltą žuvį sudėkite į gilų dubenį. Pabarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais.

Recepto nuotrauka: Įdaryti menkės kotletai su varške – 4 žingsnis.
Į maltą žuvį sudėkite varškę.

Recepto nuotrauka: Žuvies kotletai su menke ir varške – žingsnis Nr. 5
Įmaišykite maltą žuvį ir varškę, sudėkite piene suminkštintą duoną.

Recepto nuotrauka: Žuvies kotletai su menke ir varške – 6 žingsnis
Maltus žuvies kotletus kruopščiai maišykite rankomis 5-8 minutes, kad jie taptų vientisi.

Recepto nuotrauka: Menkės žuvies kotletai su varške – žingsnis Nr. 7
Suformuokite nedidelius ovalius kotletus. Apvoliokite kotletus miltuose iš visų pusių.

Recepto nuotrauka: Žuvies kotletai su menke ir varške – 8 žingsnis
Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir sudėkite kotletus.
Kepkite kotletus po dangčiu ant vidutinės ugnies 3-5 minutes, kol taps traškūs.

Recepto nuotrauka: Žuvies kotletai su menke ir varške – 9 žingsnis
Tada apverskite kotletus ir kepkite dar 2-4 minutes, kol iškeps.

Recepto nuotrauka: Menkės žuvies kotletai su varške – žingsnis Nr. 10
Maltos žuvies kotletus galima patiekti su šviežiomis žolelėmis. Arba prie kotletų patiekite mėgstamą garnyrą, pavyzdžiui, ryžių ar bulvių košę.

Recepto nuotrauka: Menkės žuvies kotletai su varške – 11 žingsnis
Varškės kotletai labai minkšti ir sultingi.
Gero apetito!

Parašykite komentarą